Prima gravidă moartă din cauza gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Cluj este vorba despre al doilea deces din cauza gripei porcine
În Cluj este vorba despre al doilea deces din cauza gripei porcine

Ana Valeria Varadi (30 de ani) din Huedin a murit, la începutul săptămânii, de gripă porcină. Este prima femeie gravidă care a decedat din cauza virusului AH1N1 la Cluj. Ea a ajuns la spital, în prima fază, cu probleme la sarcină. La şapte zile după cezariană, clujeanca a murit. 

Femeia, gravidă în luna a opta, a ajuns la secţia de terapie intensivă a spitalului de la Huedin cu probleme cu sarcina. După o zi, ea a fost trimisă la Cluj.Femeia a fost adusă la Ginecologie I în stare gravă, suferind de bronhopneumonie masivă.

„Deoarece oxigenarea era proastă pentru copil, s-a făcut cezariană. Fătul era în luna a opta, şi a fost salvat. Copilul se simte bine. Din câte ştiu eu, gravida fusese adusă de la Huedin la Spitalul de Infecţioase din Cluj, pentru că tuşea şi sufla greu. Înainte de a i se face cezariană, a stat intubată o săptămână”, a declarat medicul Florin Stamatian, şeful clinicii de Obstretică – Ginecologie I. Femeia a murit la o săptămână după operaţia de cezariană. Copilul este bine.

Citeşte în „Adevărul“ de unde a luat gripă porcină Ana Valeria Varadi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite