Prima demolare a unui bloc "ilegal", suspendată de magistraţi - Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei clujene
Revista presei clujene

Ziarele locale scriu astăzi despre o decizie a magistraţilor clujeni, care au anulat sentinţa prin care s-a dispus demolarea primului bloc construit fără autorizaţie, despre similitudinile dintre jaful BT Cluj şi cel de la Timişoara, dar şi despre incidentul de ieri, de la Dej, unde un jandarm a fost împuşcat în cap la vânătoare.

Prima demolare a unui bloc “ilegal”, suspendată de magistrraţi. La numai două zile de la începerea demolării unui bloc, lucrare autorizată prin sentinţă definitivă de Tribunalul Cluj, procedura a fost oprită de Judecătorie.
Cu toate că cererea de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale de suspendare a demolării este tardivă, aceasta a fost acceptată de un magistrat al Judecătoriei Cluj-Napoca. Ordonanţa de suspendare vizează blocul ridicat pe un teren în litigiu, situat pe strada Rarău din cartierul Grigorescu, de către Aurel şi Florin Florea.
 
Lucrările de demolare a demisolului şi a parterului deja construite în cadrul proiectului de tipul D+P+4E, care urma să fie ridicat pe strada Rarău 17-19, au debutat în 16 decembrie 2009. La numai două zile după ce buldoexcavatorul companiei contractate de clujeanul Gustav Madarasz, care a contestat legalitatea construcţiei, a dărâmat stâlpii de susţinere a construcţiei, executorul judecătoresc responsabil cu demolarea a primit o minută a unei ordonanţe preşedinţiale, prin care era înştiinţat că lucrările sunt suspendate până în luna martie. Mai multe în Ziua de Cluj.

Jefuitorii de la Cluj, suspectaţi că operează în Timişoara
. Poliţia timişoreană e pe urmele infractorilor care în februarie 2009 au acţionat şi la sucursala BT din Mănăştur, potrivit presei din zonă. Oamenii legii bănuiesc că tot ei au dat şi spargerea de la BRD Timişoara de săptămâna trecută.

Deşi a trecut aproape un an de la jaful de la BT, poliţiştii n-au reuşit încă să ofere prea multe informaţii despre făptaşi.
Modul de operare în ambele cazuri pare similar, concluzia aparţinând anchetatorilor. Amănunte în Monitorul de Cluj.

A doua centrală nuclear ar putea fi construită la Cluj. Reprezentanţii Ministerului Economiei au declarat că iau în calcul construirea celei de-a doua centrale nucleare în judeţul Cluj. Conform declaraţiilor ministeriale, a doua centrala nucleară din Romania va fi gata în 2030 şi va avea o putere instalată de 1.000 MW, titrează Foaia Transilvană.

Un pompier dejean - împuşcat în cap de un prieten la braconaj. Un pompier din Dej se zbate între viaţă şi moarte la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, după ce a fost împuşcat la o partidă de vînătoare ilegală chiar de un prieten al său.

Potrivit Inspectoratului Poliţiei Judeţene Cluj, accidentul a avut loc duminică, în jurul prînzului, pe un fond de vînătoare din zona localităţii Unguraş din apropiere de municipiul dej Dej. P. Răzvan de 23 ani, din comuna Mica, şi V. Cristian, de 29 de ani, subofiţer la ISU “Avram Iancu”, subunitatea din Dej, s-au dus pe fondul de vînătoare pentru a căuta urme de vînat, urmînd ca a doua zi să participe la o partidă de vînătoare pe acest fond. Detalii în Ziarul Făclia.



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite