Prima confruntare la care vor participa toţi candidaţii la fotoliul de rector al UBB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Ciumaş, prorector UBB (Caius Raţiu)
Cristina Ciumaş, prorector UBB (Caius Raţiu)

Comisia de Alegeri din Universitatea Babeş-Bolyai organizează marţi, de la 17.00, în sala Auditorium Maximum, o întâlnire la care şi-au anunţat prezenţa toţi candidaţii pentru funcţia de rector.

Structura întâlnirii este următoarea: fiecare candidat îşi va prezenta programul, va raspunde întrebărilor formulate de contra-candidaţi, respectiv de studenţi, şi va transmite un mesaj final comunităţii academice. Au confirmat participarea toţi candidaţii pentru funcţia de rector: Cristina Ciumaş, Decebal-Radu Ciurchea, Daniel David, Ion Aurel Pop şi Enikö Vincze. La întâlnirile care au avut loc până acum nu a participat Cristina Ciumaş.

Întrebările incomode ale lui Bădescu

Gabriel Bădescu, şeful Catedrei de Ştiinţe politice, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, a postat pe siteul democratieubb.ro, a adresat câteva întrebări candidaţilor.
„Pentru a face lucrurile şi mai clare, le adresez câteva întrebări. Mai întâi, aş dori să ştiu cum se raportează faţă de câteva evenimente din universitate:
1. şedinţa Senatului din 5 ianuarie, în care rectorul se dezlănţuie împotriva unui Senator care îşi exprimase opoziţia faţă de o propunere a sa, iar aproape toţi ceilalţi membri ai Senatului asistă pasiv, fără să protesteze.
2. “comunicatul” din partea Direcţiei Generale Administrative în urma solicitării doamnei Eniko Vincze, candidată pentru funcţia de rector, de a obţine date financiare despre universitate.
3. cazul celor patru proiecte iniţiate de către doamna Anca Greere, având un total de aproximativ 8 milioane de Euro, sabotate cu stăruinţă de către administraţia UBB.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite