Bazinga a câştigat prima competiţie de sumo între roboţi organizată la Cluj. Vezi ce pot să facă roboţii (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţia a avut loc între zece roboţi care au trebuit să se împingă unul pe celălalt afară din ring. Roboţeii au fost realizaţi de stundeţi ai Universtiăţii Tehnice din Cluj.

UPDATE:

Robotul Bazinga a câştigat competiţia de sumo între roboţi. El a învins şi în "runda regală", în care toţi competitorii s-au aflat deodată în ring.

Nu au mai mult de trei kilograme, au latura de 20/20 centrimetri, nu au limită de înălţime, dar ştiu să îşi „vadă“ opozanţii, cu ajutorul unor senzori.

Competiţia de sumo între roboţi are reguli clare: robotul care este împins afară din rign pierde. Roboţii sunt autonomi, nu sunt telecomandaţi şi trebuie să-şi scoată din ring oponenţii prin împingere sau ridicare. E interzis să aibă scurgeri de ulei în ring, să arunce flăcări, să aibă arme albe ataşate sau să atace publicul. Ringul de sumo pentru roboţi are un diametru de 1,60 metri, cu o bandă albă pe margine, pentru ca roboţii să poată detecta mai uşor unde se termină ringul.

Sute de studenţi şi alţi curioşi au venit să facă luptele sumo între roboţi.

Citeşte AICI mai multe despre cât au lucrat studenţii la realizarea roboţilor şi care este povestea unuia dintre cei mai de succes „luptători“.

Priveşte cum s-a descurcat Bazinga în ring (robotul cu roţi albastre şi carcasă neagră).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite