Preţ record pentru spaţiul Flora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinul funcţionează fără întrerupere de peste 20 de ani în acelaşi loc.
Magazinul funcţionează fără întrerupere de peste 20 de ani în acelaşi loc.

Peste 300.000 de euro pentru 114 metri pătraţi încasează Primăria pe un singur spaţiu comercial. Chiriaşi de peste 20 de ani pe Bulevardul Eroilor, patronii unuia dintre puţinele magazine alimentare din buricul târgului au cumpărat spaţiul de la Primărie, cu 2.800 de euro metrul pătrat.

Unul dintre puţinele magazine cu profil alimentar de pe Bulevardul Eroilor, Flora, funcţionează în spaţiul situat chiar vizavi de Cinema Victoria de mai bine de 20 de ani. În urmă cu trei zile, administratorii societăţii comerciale Flora au achiziţionat spaţiul în suprafaţă de 114 metri pătraţi cu o sumă record: 2.800 de euro pe metru pătrat. „Noi plăteam acolo oricum chirie Primăriei, încă din 2002, an în care ne-am privatizat. Clujenii, mai ales cei care lucrează în zonă, s-au obişnuit să găsească tot ce le trebuie în magazinul nostru. Considerăm că investiţia a meritat, chiar şi pe vreme de criză", a explicat Emilia Bor, administratorul firmei de distribuţie Elboris, care deţine 51% din acţiunile societăţii comerciale Flora.

O investiţie sigură

Specialiştii din domeniul financiar susţin că, în ciuda dificulăţilor economice, achiziţionarea unui spaţiu central înseamnă o investiţie sigură şi profitabilă. „O asemenea investiţie trebuie privită cel puţin pe termen mediu. Pe termen lung, este absolut sigură, atunci când vine vorba de terenuri sau spaţii care se situează chiar în centru", este de părere Doru Pop, analist financiar.

Pentru a achita cei aproape 330.000 de euro către Primărie, administratorii magazinului urmează să ia un credit. „S-au vehiculat fel şi fel de idei, cum că noi deja am avea aceşti bani. Însă nu a venit nimeni să ne întrebe. Realitatea este că vom accesa un credit, deoarece trebuie să achităm integral valoarea spaţiului către Primărie. Asta, deoarece, în urmă cu vreo patru ani, am mai cumpărat un spaţiu de la această instituţie, iar legea nu permite ca plata pentru un al doilea spaţiu să se facă eşalonat", a mai spus Bor.

Administratorii societăţii, care are în prezent în jur de 30 de angajaţi, dau asigurări că nu vor schimba profilul magazinului odată cu achizionarea spaţiului în care acesta funcţionează. „La un moment dat, am avut chiar şi un lanţ de magazine, însă am renunţat. Acum, ne concentrăm atenţia asupra magazinului din centru. Afacerea merge pe profit de câţiva ani, chiar şi pe timp de criză", a încheiat Emilia Bor.

Potrivit informaţiilor „Adevărul", spaţii similare se vând, la Iaşi, cu maximum 1.500 de euro pe metrul pătrat, iar în Braşov, cu 2.000 de euro pe metrul pătrat.

Primarul Clujului, Sorin Apostu, s-a declarat mulţumit de tranzacţia încheiată. „Eu sunt pus să valorific la maxim orice spaţiu pe care îl deţine instituţia pe care o conduc. Bani să fie, că avem ce face cu ei", a declarat Apostu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite