Preşedintele juriului de la Comedy Cluj: Comedia critică şi politica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Thom Palmen, preşedintele juriului Comedy Cluj (foto: http://brothers-film.info)
Thom Palmen, preşedintele juriului Comedy Cluj (foto: http://brothers-film.info)

Thom Palmen, preşedintele juriului Comedy Cluj, a povestit, la o conferinţă de presă, că se află pentru prima dată în România şi că vede filmul drept un mijloc prin care se pot transmite mesaje, inclusiv critici la adresa sistemului politic.

Multe dintre filmele prezente anul acesta la Festivalul Comedy Cluj transmit mesaje critice la adresa unor sisteme politice. „Cinema-ul este, în general, un mijloc de a critica, o altă cale de a transmite mesaje critice , pe diverse teme", afirmă Thom Palmen.

O opinie similară are şi un alt membru al juriului, producătorul indian Vivek Singhania. „Satira e o modalitate bună de a critica sistemul politic", crede Vivek Singhania, producător indian de film.

Preşedintele juriului Comedy Cluj este unul dintre fondatorii Festivalului de Film de la Umea, în Suedia. Şi-a creat propria companie de distribuţie, Botania Film, din dorinţa de a da o mână de ajutor tinerilor cineaşti. A fost invitat să facă parte din juriile unor festivaluri de film de la Berlin, Sofia, Dresda, Bratislava, Hamburg etc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite