Preşedintele PSD Cluj-Napoca: demisia lui Apostu, un calcul personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Mircea Jorj, preşedintele PSD Cluj-Napoca
Mircea Jorj, preşedintele PSD Cluj-Napoca

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, este de părere că demisia lui Apostu a fost rezultatul unui calcul personal, având ca scop eliberarea din arest preventiv.

„Nu are sustenabilitate politică gestul său. Dacă făcea acest gest în primele zile ale anchetei puteai spune <<Hai că omul a încercat să nu tragă Clujul după el>>. El a făcut un calcul simplu: instanţa a justificat menţinerea arestului preventiv şi prin faptul că dacă va fi eliberat, ar putea reveni pe postul de primar, creând astfel o situaţie de neîncredere a populaţiei“, a susţinut preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj.

Apostu spera să se întoarcă la Primărie

El a mai explicat că această decizie a fost luată aşa de târziu pentru că Apostu mai spera să se întoarcă la Primărie. „La început a crezut că poate face Boc ceva pentru a putea influenţa ancheta, spera că nu sunt probe suficiente. Nu uitaţi că astfel de situaţii au mai existat, de exemplu, cu primarul Solomon de la Craoiva. Apostu chiar a crezut că se poate întoarce la Primărie. Amintiţi-vă că Boc a susţinut că îl demite din partid pentru a nu fi nevoit să-şi dea el singur demisia din PDL, fapt care ar fi atras după sine şi pierderea postului de primar“, a mai arătat omul politic.

„Boc e principalul vinovat“

Jorj consideră că această situaţie a fost posibilă şi din cauza faptului că premierul Emil Boc, care ştia ce se întâmplă la Cluj-Napoca, nu a avut nicio reacţie. „Tu, ca şef de partid, când vin oamenii şi-ţi spun ce se întâmplă trebuie să iei măsuri. Emil Boc ştia ce se întâmplă şi a tolerat această situaţie. El e principalul vinovat“, a concluzionat Jorj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite