Preşedintele PNL Cluj despre condamnarea lui Virgil Pop: „Instanţa a decis aspru"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Nicoară
Marius Nicoară

Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că decizia instanţei de a-l condamna pe Virgil Pop la cinci ani închisoare cu executare i se pare „aspră şi dură".

Marius Nicoară a menţionat că deputatul Virgil Pop şi-a dat demisia de mai bine de doi ani din partid

„Din nefericire, a făcut unele lucruri pe care nu trebuia să le facă. Instanţa a decis aspru, după părerea mea, dar este decizia instanţei. Nu cunosc dosarul, nu pot să mă pronunţ asupra acestei decizii, pot doar să spun că este o decizie aspră. Din nefericire, Virgil Pop va trebui să ispăşească o pedeaspsă destul de dură'', a precizat senatorul clujean.

Luni, un complet format din cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins recursul  deputatului Virgil Pop, fost consilier judeţean de Cluj, astfel că acesta are de executat cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, fals şi spălare de bani.

Trafic de influenţă la Electrica

Virgil Pop a fost trimis în judecată în decembrie 2008, iniţial dosarul fiind judecat la Tribunalul Cluj. Potrivit DNA, în perioada decembrie 2007 - februarie 2008, în calitatea sa de consilier judeţean, Virgil Pop a pretins suma de 80.000 de euro, din care a primit 130.000 de lei şi 30.000 de euro de la un denunţător căruia i-a promis în schimb facilitarea obţinerii unor contracte de execuţie de lucrări de instalaţii electrice.

Anchetatorii au arătat că Pop s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra persoanelor cu funcţii de conducere din SC Electrica SA Bucureşti şi Transilvania Nord, precum şi asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj de atunci, Marius Nicoară.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite