Preşedintele PNL Cluj: „nu am primit citaţie de la DNA. Îmi pare rău că nu au făcut la fel când eu am fost furat la alegeri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Nicoara
Marius Nicoara

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atansiu, a declarat, după ce a ieşit de la audierile DNA legate de fraudarea referendumului, că au fost făcute dosare pentru mai multe judeţe printre care şi Cluj. Preşedintele PNL Cluj, Mariu Nicoară, nu a fost încă citat.   

Procurorii DNA din Cluj au demarat o anchetă în care sunt implicaţi Dumitru Samson, fiul vitreg al actualului ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, şi fostul ministru de la Apărare, Teodor Atanasiu. Atanasiu a declarat, la ieşirea din sediul DNA: „Şi alţii din conducerea PNL sunt cercetaţi că am văzut că sunt foarte multe dosare înşiruite din mai multe judeţe, Cluj, Arad, Bistriţa. La audieri am stat o oră, de scris am scris vreo 5 minute". Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, a susţinut că nu a primit nicio citaţie. „E posibil să fie o justificare a DNA,dar îmi pare rău că nu s-a făcut anchetă atunci când eu am făcut sesizări în legătură cu nereguli, care ar fi schimbat rezultatul alegerilor pentru fotoliul de Primar al Clujului. Dacă aveam 715 voturi în plus, eu eram primar. La sesizările mele s-a răspuns negativ din birou“, a susţinut Nicoară. El a arătat că din ceea ce ştie referendumul la Cluj s-a desfăşurat în condiţii bune. „Eu am lipsit cu 10 zile înainte de referendum din ţară, dar în ziua referendumului am fost aici. Totul a fost în regulă atunci”.

Citeşe şi Fiul ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu şi fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, anchetaţi de DNA Cluj

Acuzaţiile împotriva lui Atanasiu
„Am fost audiat într-un dosar privind referendumul din 2012. Ceva cumpărare de voturi, cumpărare de influenţă să meargă lumea la vot, ceva de genul acesta. Am fost chemat în calitate de preşedinte al PNL Alba. În dosar am înţeles că au fost chemaţi de pe toată Transilvania noi liberalii am făcut o lovitură de stat să-l dăm jos pe Băsescu.Am calitatea de învinuit şi am dat declaraţii sub această calitate pentru că am folosit bani sau alte mijloace, am înţeles ceva cu turismul sau autocare, să ducem oameni la vot şi astfel am influenţat în mod nefast referendumul. Cred că este o plângere făcută ca să demonstreze ceea ce spunea ambasadorul Americii, ceea ce spune cancelarul Germaniei, ceea ce spune Traian Băsescu, că de fapt nu 7 milioane de români îl vor jos pe Băsescu, ci mult mai puţini, ceilalţi au fost cumpăraţi de mine, de Antonescu, de nu mai ştiu cine. Şi alţii din conducerea PNL sunt cercetaţi că am văzut că sunt foarte multe dosare înşiruite din mai multe judeţe, Cluj, Arad, Bistriţa. La audieri am stat o oră, de scris am scris vreo 5 minute. ", a precizat Atanasiu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite