Preşedintele Mitea amuzat de gerul din Palatul de Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii din Palatul de Justiţie folosesc paltonul la servici
Angajaţii din Palatul de Justiţie folosesc paltonul la servici

La conferinţa de presă care a urmat bilanţului Curţii de Apel Cluj, la care a participat şi ministrul Predoiu, gazdele s-au arătat mai volubile la subiectele legate de privilegiile judecătorilor pensionari şi mai puţin deschise la unele deficienţe de organizare locale.

Fostul preşedinte al CSM, judecătorul Virgil Andreieş a recunoscut că nu s-au făcut progrese pe linia practicii unitare a instanţelor. „Se dau în continuare sentinţe diferite pentru litigii cu cauze asemănătoare”, a recunoscut Andreieş. Judecătorul a recunoscut şi faptul că pe rolul instanţelor Curţii Europene a Drepturilor Omului se află mai multe plângeri, legate de tarifele mari pentru deschiderea proceselor, care fac dificil acesul la justiţie al cetăţenilor români.


La întrebarea privind frigul din holurile Tribunalului şi Curţii de Apel, Valentin Mitea, preşedintele Curţii de Apel a izbucnit în râs, afirmând că nu ştie să fie vreo criză de acest gen. „Poate vreo sobă să fie defectă. La etajul al doilea (N.R. unde se află birourile judecătorilor de la Curtea de Apel) funcţionează ”, a spus Mitea amuzat.


Ministrul Cătălin Predoiu a afirmat că preşedintele Curţii de Apel ar putea fi menajat pe viitor, de chestiuni care privesc întreţinerea clădirilor. „Avem un proiect de lege prin care introducem o nouă funcţie, managerul de instanţe”, a spus Predoiu.


Mai multe persoane ne-au sesizat că frigul de pe culoarele Palatului de Justiţie afectează atât pe cei chemaţi să judece, pe judecători, pe procurori, avocaţi, dar şi pe justiţiabili. "În fiecare lună de iarnă sunt răcită", ne-a confirmat şi Maria Gidro- Stanca, preşedinta Baroului de Avocaţi, nemulţumită şi de faptul că ministrul a ocolit breasla, în vizita de la Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite