Preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, supărat pe Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Bârsan, preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, i-a trimis, la sfârşitul lunii martie, o scrisoare deschisă preşedintelui României, Traian Băsescu, după ce şeful statului a afirmat că 40% din diagnosticele medicilor din România sunt greşite.

„Vă mulţumesc Dvs. – Preşedintele României – pentru faptul că mi-aţi atras atenţia în timp util, în prag de pensionare, despre faptul că toată viaţa mea am fost un prost, poate chiar un tâmpit, exercitând profesia de medic. Dacă nu ar fi fost făcută public parerea Dvs. despre medicina română, în prostia mea aş fi vrut să continui să tratez pacienţi, să îi diagnostichez greşit şi să operez persoane sănătoase”, a afirmat Bârsan în scrisoare.

Medicul e supărat şi acum pe afirmaţiile preşedintelui, motiv pentru care şi răspunde la telefon cu „Să trăiţi bine”, sloganul de campanie folosit de Băsescu. Referitor la scrisoare, doctorul nu se aştepta să primească un răspuns.

„Am declanşat un scandal atunci. Fiind la Colegiu, eu văd ce se întâmplă de 2-3 ani. În condiţia în care un preşedinte vine şi toarnă paie peste foc fără să aibă cifre oficiale, atunci agravează neîncrederea bolnavilor în sistemul sanitar şi sperie populaţia. E un lucru negativ psihic asupra unui mare grup de oameni. Noi avem 4-5 milioane de bolnavi”, a afirmat Bârsan.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite