Presa din Elveţia: "Paszkany e durduliu şi chel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul elveţian Neue Zurcher Zeitung a publicat un articol intitulat  "Basel începe a treia campanie în Liga Campionilor şi speră în startul ideal", în care se vorbeşte despre şansele echipei de a învinge CFR , în timp ce patronul clujenilor este descris ca un tip gras şi chel, care se afişează cu femei frumoase şi conduce maşini scumpe.

"Basel îşi doreşte să reînnoade şirul nopţilor magice, echipa elveţiană având acum mult mai multe de oferit, progresul fiind evident. Basel înfruntă o echipă aflată în stare de haos, într-o stare de tensiune după demiterea lui Andrea Mandorlini. Va fi «catenaccio» în Transilvania, după înlocuirea lui Mandorlini pentru mizerabilul start de sezon şi numirea lui Sorin Cârţu. Mandorlini instaurase disciplina, dar fără spectacol. Cârţu este un formidabil luptător defensiv, astfel că vechea tactică a lui Mandorlini, defensiva italiană, rămâne. Nerăbdarea mogulului Paszkany, care finanţează clubul, este proverbială. Durduliu şi chel, se îmbracă în costume scumpe şi îi place să se afişeze cu femei frumoase şi cu maşini scumpe. Se spune că Paszkany are relaţii bune cu arbitrii, aşa cum susţin competitoarele din Bucureşti. El este prototipul stilului est european al ascensiunii sociale", a scris Neue Zurcher Zeitung.

Publicaţia Basler Zeitung a notat că CFR Cluj nu este o echipă foarte populară, în tribune urmând să fie mult mai puţini spectatori decât se aştepta, aproximativ 10.000. "CFR este mai puţin populară în Cluj decât rivala sa Universitatea. Paszkany nu este un om prea răbdător, demiţându-l pe Mandorlini în zece minute, aşa cum se aude", a comentat BZ.

Conform presei elveţiene, antrenorul formaţiei FC Basel, Thorsten Fink, va folosi următorul 11 probabil: Costanzo - Inkoom, Abraham, Cagdas, Safari - Shaqiri, Huggel, Yapi Yapo, Stocker - Frei, Streller.

CFR Cluj va întâlni formaţia elveţiană FC Basel în prima etapă a Ligii Campionilor, grupa E. Partida se va disputa miercuri seară, de la ora 21.45, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite