(FOTO) Premiul mare al Comedy Cluj pleacă în Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Greţcu şi Cătălin Mireuţă au făcut mai multe glume „gustate“ de clujeni. FOTO: C.R.
Cristian Greţcu şi Cătălin Mireuţă au făcut mai multe glume „gustate“ de clujeni. FOTO: C.R.

Pentru cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj, juriul a ales producţia autraliană „Bran Nun Dae“ (O nouă zi) ca fiind cea cea mai reuşită.

Aseară, la Cinema Republica, s-a desfăşurat Gala de Închidere a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj. Aproape 1.000 de persoane au umplut până la refuz sala cinematografului din Piaţa Mihai Viteazu pentru a asista la premierea celor mai buni regizori, scenarişti, actori, dar şi celui mai bun film din cele nouă pelicule selectate în competiţie.

Într-o atmosferă destinsă, întreţinută de prezentatorii Cătălin Mireuţă şi Cristian Greţcu, membri ai grupului umoristic Divertis, şi presărată cu momente de hohote de râs genelare, aşa cum îi stă bine unui Festival de Comedie, rând pe rând au urcat pe scenă premianţii Galei.

Sală plină cinema Republica Cluj. FOTO: C.R.

FOTO: Clujenii cinefili s-au „înghesuit“ în sala cinematografului Republica. FOTO: Caius Raţiu

Astfel, premiul „Comedy Cluj“ pentru cea mai bună actriţă a fost acordat olandezei Anneke Blok, din rolul Anne din Tiramisu, Olanda (2008), R: Paula van der Oest.

Premiul pentru Cel Mai Bun/Best Actor i-a fost decernat lui Maxim Mehmet pentru rolul Sascha din Liebe Mauer/Iubitul zid al Berlinului, Germania (2009), R: Peter Timm.

Premiul „Comedy Cluj“ pentru Cel Mai Bun Regizor/ Best Director l-a primit Valeriy Todorovskiy pentru filmul Hipsters, Rusia (2008).

Sorin Dan

FOTO: Clujeanul Sorin Dan a organizat cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj. FOTO: C.R.

Premiul „Comedy Cluj“ pentru Cel Mai Bun Scenariu/Best Screenplay i-a fost decernat lui Nabil Ben Yadir, pentru Baronii/Les Barons, Belgia (2009), R: Nabil Ben Yadir.

Premiul publicului i-a fost decernat regizorului Napoleon Hermis pentru „Nuntă în Basarabia“, România (2008).

În final, juriul festivalului a ales ca Trofeul „Comedy Cluj“ pentru Cel Mai Bun Film al ediţiei a doua a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj 2010, să se acorde filmului O nouă zi/Bran Nun Dae, Australia (2009), R: Rachel Perkins.

Premii de excelenţă pentru legendele cinematografiei româneşti

În cadrul evenimentului de aseară, regizorul Geo Saizescu, alături de actorul Sebastian Papaiani, au primit câte un premiu de excelenţă pentru întreaga carieră în aplauzele furtunoase ale clujenilor prezenţi în sală.

După încheierea festivităţii de premiere, spectatorii au putut revedea filmul „Bran Nun Dae“, laureatul festivalului.
Ce-a de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj s-a desfăşurat în perioada 8-17 octombrie. La cinemografele Republica, Arta şi Victoria, cinefilii clujeni au putut vedea peste 70 de filme de comedie din zeci de ţări ale lumii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite