UPDATE Tatăl premierului Emil Boc a murit. Premierul a ajuns la Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul şi-a vizitat tatăl de Crăciun
Premierul şi-a vizitat tatăl de Crăciun

Tatăl premierului Emil Boc s-a stins din viață, după o lungă suferință, marți seară, la Cluj-Napoca. Ioan Boc avea 87 de ani și era internat la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca. Premierul Emil Boc şi-a vizitat tatăl la spital în Ajunul Crăciunului şi în ziua de Crăciun.

UPDATE 23.50 Potrivit directorului Spitalului Clinic de Recuperare, Sanda Patrichi, tatăl premierului a fost conştient până în ultima clipă. La căpătâiul acestuia s-a aflat în permanenţă un membru al familiei.

UPDATE 22.54
Trupul neînsuflețit al tatălui premierului va rămâne la morga spitalului până miercuri dimineață, când va fi dus la Răchițele.

ăl

UPDATE 22.44
Premierul Emil Boc a ajuns la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, unde a decedat, în urmă cu doar câteva ore, tatăl său. Înainte să intre în spital, Boc le-a mulțumit jurnaliștilor pentru condoleanțele transmise și i-a sfătuit "să nu-și piardă vremea acolo", ci să aibă grijă de părinții lor, pentru că "sunt cel mai frumos dar pe care l-au primit de la Dumnezeu". Premierul a ajuns la spital împreună cu soția sa și cu cele două fete.



UPDATE 21.35
Premierul Emil Boc le-a spus miniştrilor, la finalul şedinţei de guvern, să aibă grijă de propriii părinţi "cât de mult pot", deoarece nu au cum să ştie ce se va întâmpla la un moment dat, au relatat agenţiei Mediafax surse participante la reuniune. "La finalul şedinţei de guvern, după ce la început miniştrii i-au transmis condoleanţe, premierul, clar emoţionat şi cu vocea tremurândă, le-a spus miniştrilor că este bine să aibă grijă de părinţi cât de mult pot, pentru că nu poţi şti ce se va întâmpla", au arătat sursele.

UPDATE 21.20
Surse medicale susţin că  Ioan Boc, tatăl premierului Emil Boc, a murit după ce a suferit, marţi seară, un stop cardio-respirator.

Potrivit surselor citate, Ioan Boc a fost resuscitat timp de peste 40 de minute, însă fără succes.

image
image

UPDATE 21.15 Miniştrii i-au transmis premierului Emil Boc condoleanţe pentru decesul tatălui său, şeful Guvernului mulţumind şi intrând imediat în dezbaterea şedinţei de guvern, pe care a încheiat-o după doar 40 minute, au relatat agenţiei Mediafax surse participante la reuniune. "Au fost scurte condoleanţe transmise premierului, care a mulţumit şi nu a dorit să continue discuţia pe această temă", au spus sursele.

UPDATE 20.43
Premierul Emil Boc a plecat de la Palatul Victoria spre aeroport.

UPDATE 20.18 Surse din Guvern spun că Emil Boc va pleca la Cluj cu avionul, la ora 21.45.

UPDATE 20.10 Soția premierului, Oana Boc, a declarat pentru "Adevărul" că Emil Boc va ajunge la Cluj-Napoca în cursul acestei seri. "Nu știm încă nimic, nu știm când va avea loc înmormântarea. În ultimele zile s-a simțit mai bine, însă azi s-a înrăutățit starea sa, a făcut un nou atac cerebral", a declarat Oana Boc.

UPDATE 20.00
Premierul Emil Boc a ajuns la Guvern. Emil Boc participă la şedinţa de Guvern programată pentru ora 20.00.

UPDATE 19: 40 Premierul Emil Boc este aşteptat la Guvern, pentru a susţine ultima şedinţă din acest an, la ora 20.00, aşa cum au anunţat reprezentanţii Guvernului. Nu se ştie dacă şedinţa va mai avea loc.

Ioan Boc, tatăl premierului, a fost internat în data de 16 decembrie la Spitalul Clinic de Recuperare, după ce făcuse al treilea accident vascular cerebral.

Când premierul Emil Boc şi-a vizitat tatăl la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, la 20 decembrie, a declarat că nu se aşteaptă la minuni în privinţa evoluţiei stării de sănătate a acestuia, ci la ,,progrese mărunte".

Afecţiuni pulmonare

În luna noiembrie, Ioan Boc, în vârstă de 87 de ani, a fost internat la Spitalul de Pneumologie din Cluj, cu o afecţiune pulmonară. El a fost externat după câteva zile, timp în care i-au fost făcute mai multe investigaţii şi i s-a recomandat un tratament. Tatăl prim-ministrului a mai suferit, în anii trecuţi, alte două accidente vasculare cerebrale.

Starea de sănătate a tatălui primului-ministru s-a îmbunătăţit

Medicii spuneau acum câteva zile că starea de sănătate a pacientului Ioan Boc, tatăl primului- ministru Emil Boc s-a îmbunătăţit simţitor.

Acesta a fost internat marţi, 13 decembrie la Spitalul Clinic de Recuperare pentru că a făcut un accident vascular cerebral. Acesta este internat la  Secţia de Neurologie  condusă de profesorul Angelo Bulboacă.

Revenim cu amănunte

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite