Premiere naţionale la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din filmul „Loverboy“, al doilea lungmetraj semnat de Cătălin Mitulescu.
Imagine din filmul „Loverboy“, al doilea lungmetraj semnat de Cătălin Mitulescu.

Cinefilii au ocazia de a viziona, azi şi mâine, trei premiere importante: producţiile româneşti „Tatăl Fantomă“ şi „Loverboy“ şi filmul franco-italian „Copie conformă“.

Producţii româneşti în premieră, dar şi un film franţuzesc sunt proiecţiile speciale ale zilelor de vineri şi sâmbătă în cadrul festivalului. În a doua zi dedicată cinematografiei autohtone, clujenii pot vedea la Cinema „Florin Piersic“ două premiere absolute, care vor aduce la Cluj invitaţi de marcă. De la 18.00, odată cu proiecţia filmului de debut în lungmetraj al lui Lucian Georgescu, „Tatăl Fantomă“, publicul va avea plăcerea să se întâlnească cu actorii Marcel Iureş şi Mihaela Sîrbu şi cu scriitorul şi scenaristul Barry Gifford. Povestea îl are în centru pe profesorul american Robert Traum (Marcel Iureş), ce îşi ia un concediu de un an şi trăieşte o aventură în strânsă legătură cu trecutul.


De la Cannes la Cluj


În acelaşi loc, de la ora 20.30 va fi proiectat un alt film mult aşteptat, „Loverboy“, al doilea lungmetraj semnat de Cătălin Mitulescu, care îi are în rolurile principale pe Ada Condeescu şi pe George Piştereanu, protagoniştii multipremiatului film, „Eu când vreau să fluier, fluier“ (2010). După premiera mondială a filmului la Festivalul de Film de la Cannes, în cadrul secţiunii „Un Certain Regard“, Loverboy ajunge la Cluj, aducând în faţa publicului actorii şi echipa de filmare.
Tot astăzi, de la ora 22.00, la cinema Victoria va avea loc premiera filmului „Copie conformă“, o producţie Franţa-Italia. Mâine va avea loc „Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu“, film care va fi proiectat la cinema Arta de la ora 15.00.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite