Premieră în Transilvania: Tort gigant, de aproape o tonă, la aniversarea unui mall (FOTO VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tortul e format din 64 de bucăţi. Foto: Caius Raţiu
Tortul e format din 64 de bucăţi. Foto: Caius Raţiu

Cea mai mare prăjitură realizată vreodată în Transilvania, un tort de aproape o tonă, este asamblat astăzi în centrul comercial Polus din Cluj-Napoca, odată cu aniversarea a trei ani de la deschiderea mall-ului.

Blatul, crema şi piesele care compun tortul prăjitură au fost realizate de cunoscutul bucătar Adi Hădean, împreună cu Anda Calinici, o pasionată a prăjiturilor. Ei au realizat prăjitura la un laborator din Zalău, unde au fost create 64 de bucăţi ce formează tortul. Au început asamblarea acestora la ora 15.00, în zona foodcourt a mall-ului, unde vor avea loc diseară concerte.

"Realizarea tortului ne-a luat o săptămână. Fiecare piesă e o tablă de şah, iar în total am realizat 2.048 de plăcuţe de ciocolată", ne-a spus Adi Hădean, cel care a venit cu ideea. De cealaltă parte, Anda Calinici a venit cu soluţiile constructive.



Ingredientele sunt naturale, iar pentru realizarea prăjiturii fost nevoie de o săptămână. Cei doi au creat de la zero fiecare piesă a tortului, de la blat şi până la creme.

Simulare pe calculator

Pentru a verifica dacă tortul poate rezista pe un postament realizat din mese, cei doi au făcut simulări computerizate în Autocad. "Ne-am pregătit timp de o săptămână serios, nu doar în ce priveşte ingredientele şi realizarea tortului. Am făcut multe schiţe, simularea în Autocad", a adăugat Hădean.

Tortul va fi inaugurat diseară, după care va fi tăiat şi împărţit publicului. O felie costă 2 lei, bani care vor merge către fundaţia Habitat pentru Umanitate Cluj.

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite