UPDATE: VIDEO Premieră în România. Reţea care intercepta telefoane şi şantaja oameni influenţi, capturată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiune de amploare a poliţiştilor de la Crimă Organizată şi a procurorilor DIICOT, structura centrală, azi dimineaţă. Peste 60 de descinderi au avut loc simultan în mai multe judeţe ale ţării, printre care Cluj şi Dolj pentru identificarea unei reţele care se ocupa de interceptări telefonice şi ulterior de santaj. În plasa infractorilor se pare că au căzut mai mulţi demnitari şi politicieni, dar şi oameni de afaceri, judec

Peste 35 de victime au fost identificate până în prezent în cele două dosare deschise la Hunedoara şi la Iaşi. Poliţiştii au lucrat la acest caz mai multe luni, fiind o premieră în România. Şi prejudiciul este unul destul de mare, potrivit anchetatorilor.

Invinuiţii au instalat aplicaţiile cumpărate pe telefoane ţintă şi  au utilizat produsele software, realizând inteceptări ilegale ale convorbirilor telefonice, SMS-urilor, e-mail-urilor primite/transmise de către alte persoane.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează cercetări  pentru săvârşirea de infracţiuni informatice şi infracţiuni prev. de Legea nr. 51/1991, privind siguranţa naţională a României.

Descinderile au avut loc în peste 20 de judeţe

În această dimineaţă au fost efectuate 53 de percheziţii domiciliare în imobile aparţinând învinuiţilor din Bucureşti – 11, Iaşi – 11 şi judeţele Ilfov- 2,  Mehedinţi -3, Cluj-4, Timiş -3, Bacău -2, Botoşani -2, Suceava-2, Argeş-2, Alba -1, Hunedoara-1, Satu Mare-1, Buzău-1, Arad-1, Sibiu-1, Galaţi-1, Neamţ-1, Ialomiţa-1, Dolj-1 şi Vâlcea-1. Acţiunea DIICOT continuă şi la această oră.

image

Procurorul-şef al Serviciului Teritorial Cluj al DIICOT, Mircea Hrudei, a declarat pentru „Adevărul“, că investigaţiile sunt realizate de colegi din Alba, respectiv nu e este la curent cu eventualele reţineri a unor persoane din Cluj.

UPDATE: Lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj au încheiat descinderile, la această oră.  Suspecţii din Cluj sunt audiaţi de procurorii DIICOT Alba.

Mai citiţi şi:

Mascaţii au descins de dimineaţă în 11 locuinţe din Iaşi

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite