Prefectul Clujului a semnat ordinul de suspendare a lui Apostu. Cluj-Napoca a rămas fără primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Apostu, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. FOTO: Dorin Constanda
Sorin Apostu, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. FOTO: Dorin Constanda

Florin Stamatian a semnat, în urmă cu câteva minute, ordinul de suspendare a primarului. Urmează şedinţa de Consiliu Local, în care se va vota, prin vot secret, primarul interimar.

UPDATE: ORA 14.15

Viceprimarul Laszlo Attila spune că agreează varianta propusă de prefect, prin care şedinţa de îndată să nu fie marţi, când e deja programată o şedinţă de Consiliu Local. „Foarte probabil vom convoca şedinţa luni sau miercuri, astfel încât această chestiune să nu-şi pună amprenta asupra şedinţei de marţi. E deja făcută ordinea de zi pentru şedinţa de marţi, sunt multe proiecte şi nu e cazul să se suprapună“, susţine Laszlo Attila.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, la începutul săptămânii, ca primarul Sorin Apostu să rămână în arest. Decizia a ajuns la Prefectura Cluj în urmă cu câteva zile, iar astăzi, potrivit procedurii, prefectul Florin Stamatian a semnat ordinul de suspendare. Conform legii, în următoarele zile se va concova o şedinţă de îndată a Consiliului Local, în care consilierii vor vota care dintre cei doi viceprimari, Radu Moisin (PDL) sau Laszlo Attila (UDMR) vor deveni interimari. Cele mai multe şanse la fotoliul de primar le are viceprimarul Radu Moisin. Conducerea PDL Cluj-Napoca a decis, miercuri seară, cu unanimitate de voturi, susţinerea viceprimarului Radu Moisin pentru funcţia de primar interimar.

CITEŞTE ŞI: Va avea Clujul un primar de 29 de ani?

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite