Predoiu a pactizat cu magistraţii pentru pensiile nesimţite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Predoiu (centru) a pactizat cu fostul preşedinte al CSM, judecătorul Virgil Andreieş (stânga) pentru păstrarea privilegiilor
Ministrul Predoiu (centru) a pactizat cu fostul preşedinte al CSM, judecătorul Virgil Andreieş (stânga) pentru păstrarea privilegiilor

După un discurs reformator în faţa studenţilor, ministrul Justiţiei a dat fuga şi le-a promis magistraţilor clujeni că va susţine pensiile nejustificat de mari date prin legile speciale.

Predoiu le-a spus studenţilor de la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş- Bolyai că ei sunt cei care vor trebui să reformeze sistemul, în cazul în care cei împuterniciţi să o facă astăzi vor eşua. "Dacă nu reuşim, va trebui să continuaţi voi".

Ministrul le-a spus mai spus studenţilor că ei trebuie să vadă justiţia nu doar ca o profesie, ci şi ca un serviciu. „Trebuie să livrezi un act de dreptate”. Magistratul trebuie să ridice capul din dosare. „Trebuie să-l poţi privi pe justiţiabil în faţă. Cheia reuşitei este pe termen lung este schimbarea de mentalitate”, a mai spus Predoiu.


Alături de CSM


La doar o oră de la pledoaria europeană din faţa studenţilor, pentru reformarea sistemului şi schimbarea mentalităţilor, ministrul a fost pus în dificultate de judecătorul Virgil Andreieş, fostul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, printr-o dezvăluire neaşteptată. „Ministerul Justiţiei este alături de noi pentru susţinerea unui proiect ce prevede păstrarea pensiilor în sistemul actual”, a spus Andreieş.

Acesta a afirmat că se bazează pe neretroactivitatea efectului legilor şi pe principiului dreptului câştigat, pentru promovarea acestui proiect. Ministrul Predoiu a admis că susţine proiectul CSM şi că-l va susţine în faţa Guvernului. A refuzat însă să comenteze dacă este etic ca magistraţii pensionaţi să beneficieze de pensii superioare contribuţiei la sistem. „Nu pot face comentarii înainte de susţinerea punctului de vedere în faţa Guvernului”, a spus Predoiu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite