UPDATE Mitropolitul Bartolomeu, îngropat cu pământ de la Nicula pe piept (FOTO VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de credincioși au venit la Catedrala Mitropolitană încă de la prima oră. Ei au fost lăsați să intre în biserică de abia la ora 9, când a început o slujbă specială de pomenire.

CITIŢI ŞI:

Gest emoţionant la înmormântarea mitropolitului Bartolomeu Anania. O gălăţeancă a eliberat "Duhul Sfânt" deasupra sicriului

Ora 14.30: Slujba de înmormântare a luat sfârşit. Trupul mitropolitului Bartolomeu a fost coborât în cripta ierahilor, acolo unde Inaltpreasfinţitul şi-a pregătit mormântul încă de acum 15 ani. Preoţii l-au uns pe piept cu vin amestecat cu ulei, apoi i-au acoperit trupul cu pâmânt reavăn, adus de la Mănăstirea Nicula, aşa cum şi-a dorit mitropolitul.

Ora 14.00: Toţi preoţii care au participat la înmormântare au înconjurat, cu sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al IPS Bartolomeu, Catedrala Mitropolitană. Sicriul a fost dus de opt oameni ai Bisericii, câte patru pe fiecare parte.


Peste 5.000 de credincioşi se află, la aceată oră, în Piaţa Avram Iancu din Cluj.



Ora 13.00:
Predica a fost rostită atât de Preafericitul Daniel, patriarhul României, cât şi de episcopul vicar Irineu Bistriţeanul. La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca este prezent şi Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române.



Ora 12.10:
La slujba specială oficiată de Patriarhul Daniel a sosit premierul Emil Boc. „Este o pierdere mare, pentru noi toţi, moartea IPS Bartolomeu“, a declarat premierul.



Ora 12.00:
Catedrala Mitropolitană a devenit neîncăpătoare pentru credincioşii care au venit din întreaga ţară ca să-l conducă pe ultimul drum pe IPS Bartolomeu. În catedrală se află peste 1.500 de oameni. În Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca s-au strâns alte peste 2.000 de persoane. Cinci echipaje SMURD se află în piaţă, pentru a acorda primul ajutor, în caz de nevoie.

image
image
image

VEDEŢI AICI MAI MULTE FOTOGRAFII


La înmormântarea IPS Bartolomeu au venit credincioşi din întreaga ţară.



Trupul neînsuflețit al celui care a fost mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, Înaltpreasfințitul Bartolomeu este înconjurat de un sobor de 6 preoți, ajutați de 6 diaconi. Slujba este oficiată de Preafericitul Daniel, patriarhul României, care a sosit aseară la Cluj, pentru înmormântarea mitropolitului.

O femeie din Vâlcea a venit cu autostopul la Cluj, să participe la înmormântarea mitropolitului Bartolomeu

Condoleanţe pentru IPS Bartolomeu. Transmiteţi un mesaj de rămas bun pentru Mitropolit prin „Adevărul de Seară“

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite