Poştaşul care dădea pensia la morţi, cercetat pentru neglijenţă în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Săuca, alături de alţi patru poştaşi implicaţi în cazul ce a şocat Clujul în urmă cu doi ani, când într-un apartament din Mănăştur a fost descoperit cadavrul unei femei lăsat să putrezească de către propriul ei fiu, Radu Tişe, cu scopul ca acesta să-i ridice în continuare pensia, sunt cercetaţi pentrui neglijenţă în serviciu.

În timp ce Radu Tişe a fost achitat la prima înfăţişare de către magistraţii Judecătoriei Cluj, pentru că îşi ţinuse mama moartă în casă timp de trei ani, fiind obligat doar să returneze Poştei Romîne banii din pensie încasaţi pe nedrept în tot acest timp, factorii poştali au fost puşi sub acuzare. Printre aceştia se numără şi Nicolae Săuca, cel care a anunţat Poliţia în legătură cu acest caz, deoarece îşi dăduse seama că ceva este în neregulă cu Viorica Tişe, cea care trebuia să încaseze pensia.

Citiţi şi: Poştaşul care dă pensia la morţi

Bărbatul care şi-a ţinut trei ani mama moartă în casă a fost judecat

Nicolae Săuca, Daniela Maria M., Alexandru Gabriel P., Ionuc M. şi Octavian Mihai M. sunt acuzaţi că, în calitate de factori poştali, în perioada aprilie 2005-mai 2008, i-au înmânat lui Radu Tişe pe nedrept sumele alocate cu titlu de pensie mamei acestuia, în cuantum de 2.480 de lei lunar, deşi aceasta decedase la începutul anului 2005.

Nicolae Săuca a declarat poliţiştilor că i-a predat lunar lui Radu Tişe sumele de bani, cu excepţia perioadelor în care a lipsit de la serviciu şi a fost înlocuit de către colegii săi. Bărbatul îi prezenta de fiecare dată buletinul defunctei, pentru sumele cu titlu de pensie ale acesteia. 

 Deasemenea, şi ceilalţi factori poştali care l-au înlocuit pe Nicolae  Săuca, în perioada concediilor, au recunoscut că i-au înmânat sumele de bani lui Radu Tişe, doar în baza actului de identitate al femeii moarte.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite