Post de poliţie şi capelă pentru ţiganii de la groapa de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitatea de ţigani de la Pata Rât, de la marginea municipiului Cluj-Napoca, beneficiază începând de astăzi de o capelă, dar şi de un post de poliţie. La capelă, preoţii urmează să îi boteze pe membrii comunităţii rome care locuiesc în zonă, iar poliţiştii să prevină conflictele.

La slujba de sfinţire a capelei şi la inaugurarea biroului de Poliţie au participat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.

Comandantul Poliţiei municipiului, comisar-şef Marcel Bonţidean, prezent la inaugurare, a declarat că biroul de Poliţie va fi deservit de un agent şi de un poliţist comunitar, aceştia urmând să verifice toate persoanele care locuiesc în comunitatea romă de la Pata Rât. „Vor trebui să verifice dacă membrii comunităţii de la Pata Rât au acte, să ia măsuri pentru a li se întocmi cărţi de identitate, dar au şi rolul de a preveni furturile şi de a aplana conflictele care apar”, a spus Bonţidean.

La rândul său, preotul Ioan Roman, parohul bisericii ortodoxe din cartierul Someşeni, a declarat că în capelă va fi oficiată, duminica după-amiaza, o slujbă religioasă şi se va urmări botezarea romilor care locuiesc la Pata Rât.

În zona rampei de gunoi de la Pata Rât trăiesc peste 1.500 de persoane de etnie romă, din care 400 sunt copii şi tineri sub 16 ani.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite