Cluj: Harry Potter l-a bătut pe Porumboiu (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Harry Potter l-a bătut pe Porumboiu (VIDEO)
Cluj: Harry Potter l-a bătut pe Porumboiu (VIDEO)

Biletele la cea de-a şasea serie a ecranizării au fost epuizate chiar şi pentru această seară. Pentru avanpremiera „Harry Potter” a fost aseară coadă la cinematografele clujene.

Ultima ecranizare a seriei „Harry Potter” a rulat, aseară, cu casele închise la cinematografele clujene. Atât la Cinema City, cât şi la Odeon, sute de persoane şi-au rezervat, din timp, bilete pentru a şasea serie a ecranizării, „Harry Potter şi Prinţul Semipur”.

Mai mult, împătimiţii aventurilor micului vrăjitor au rezervat locurile şi pentru avanpremierea din această seară, de la 20.30, la Cinema City. „Mai avem doar 11 locuri, undeva în spatele sălii”,  spune o lucrătoare de la casa de bilete a cinematografului. Cei care au mai prins un loc în sălile de cinema au fost introduşi în atmosfera poveştii încă de la casa de bilete. Asta, deoarece angajaţii cinematografului au venit costumaţi în personajele poveştii. Celelalte filme ce au rulat, printre care şi „Poliţist, adjectiv”, al lui Corneliu Porumboiu, nu au avut, astfel, nicio şansă în faţa poveştii protagonistului de la Hogwarts, şcoala de magie şi vrăjitorie.

„Am citit toate cele şapte volume”
Majoritatea dintre cei care s-au înghesuit din prima zi a avanpremierei să vizioneze filmul sunt pasionaţi ai cărţii lui J.K. Rowling. „Am citit toate cele şapte volume. Abia aştept să văd filmul”, spunea Andra Marin, de 18 ani. „Primele trei părţi le-am văzut la televizor. De data aceasta nu am reuşit să îmi fac rezervare, aşa că voi veni duminică”, adaugă tânăra, care a fost dezamăgită de al şaselea volum, deoarece, spune ea, a fost trist.

Angajaţii cinematografelor şi-au luat măsuri suplimentare de securitate şi nu au lăsat nicio persoană cu aparate de filmat în sălile de cinematograf. 

Primul sărut al lui Harry
Filmul are multă dramă, dar şi puţină comedie atunci când devoratorii morţii împreună cu Bellatrix vin la casa familiei Weasley şi le distruge casa, dându-i foc. Primul sărut a lui Harry, noul profesor de poţiuni Slughorn, ce îl înlocuieşte pe Severus Plesneală, apare în scenă Prinţul Semipur, sunt doar câteva dintre noutăţile acestei serii, pentru cei care nu au citit încă cartea lui J.K. Rowling.

Pelicula a rulat ieri şi azi în  avanpremieră atât la Cinema City, cât şi la Odeon, în câte două săli de cinema. De mâine, filmul va fi lansat, oficial, şi în România, astfel că acesta va rula timp de cel puţin două săptămâni la ore diferite din zi.

Încasări record
„Harry Potter şi Prinţul Semipur”, a şasea peliculă din această franciză de succes, a reuşit încasări de 104 milioane de dolari pe plan mondial, clasându-se pe locul al doilea în topul celor mai mari încasări reuşite vreodată de un film în prima zi după lansare.

La doi ani după lansarea precedentului film din această franciză, pelicula  „Harry Potter şi Prinţul Semipur” a obţinut 58,2 milioane de dolari în prima zi de proiecţie în America de Nord, potrivit cifrelor comunicate de distribuitorul Warner Bros.

Cartea, vândută în 325 de milioane de exemplare
Volumele Harry Potter, aparţinând genului fantastic, au fost scrise de către autoarea britanică J. K. Rowling. De la lansarea primului volum, „Harry Potter şi piatra filozofală”, în 1997, cărţile au câştigat o imensă popularitate şi un succes comercial în întreaga lume. Toate cele şapte volume s-au vândut în peste 325 milioane de exemplare şi au fost traduse în peste 63 de limbi. A şaptea şi ultima carte din seria Harry Potter,  Harry Potter şi Talismanele Morţii,  a fost lansată pe data de 21 iulie 2007. Editorii au anunţat un record de 12 milioane de exemplare vândute înStatele Unite ale Americii, pentru prima ediţie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite