Portret / Dominique Kivuvu: „Am fost primit foarte frumos la Cluj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul olandez Domique Kivuvu a fost adoptat repede de galeria vişiniilor şi spune că s-a integrat deja în lotul lui Mandorlini. Alături de prietena sa Varela, fotbalistul începe să se adapteze vieţii din Cluj.

Domique Kivuvu este una dintre cele mai importante achiziţii ale clujenilor din această perioadă de transferuri.Olandezul care a ales să joace pentru naţionala Angolei a semnat un contract pe trei ani, după ce i-a expirat angajamentul cu fosta formaţie, Nec Nijmegen şi este pariul lui Mandorlini pentru Champions League, competiţie în care „feroviarii“ sunt calificaţi direct în grupe. A marcat un gol frumos chiar în meciul de debut, în Supercupa cu Unirea Urziceni, dar a avut şi ghinionul să înscrie în proprie poartă, după o execuţie nefericită.

Asta nu l-a afectat însă şi promite că în viitor va fi un adevărat om de echipă: „Deşi sunt de puţin timp aici, am reuşit să-mi fac o impresie despre ţara voastră. Oraşul este foarte frumos, oamenii primitori şi ce să mai zic despre colegi. M-au adoptat foarte repede, sunt nişte tipi extraordinari, atmosfera din lot este plăcută, deci totul este perfect. Nu cunosc încă bine Clujul, stau la hotel, între timp îmi caut un apartament să ne mutăm cu prietena mea, dar voi avea timp pentru toate“, spune fotbalistul.

Patrick Vieira este idolul său

Kivuvu a bătut mingea în casă încă de la frageda vârstă de patru ani. Apoi, spune că mama lui l-a trimis afară, sătulă de gălăgia pe care o făcea. Nu s-a mai dezlipit de minge şi a ales fotbalul pentru un trai mai bun, deoarece nu provine dintr-o familie bogată.

„Până la patru ani, am bătut mingea în casă, iar la un moment dat mama mi-a zis să ies afară, că deja e prea mult. De atunci, nu m-am mai dezlipit de balonul rotund şi am început să visez că voi ajunge fotbalist. M-am gândit că la un moment dat pot câştiga şi bani frumoşi din asta. Patrick Vieira este idolul meu, dar îmi plac foarte mult Seedorf, Gerrard şi Zidane, toţi au fost sau sunt fotbalişti care joacă în primul rând cu sufletul“, spune jucătorul.

Logodnica sa îşi caută servici la Cluj

Dominique a venit în România împreună cu logodnica sa, Varela, de profesie avocat. Ca să-l urmeze pe prietenul ei, a fost nevoită să renunţe la servici. A lucrat în Nijmegen la o casă de avocatură, dar a demisionat, iar acum este în căutarea unui servici chiar la Cluj. Locuiesc la hotel deocamdată, dar sunt în căutarea unei case pe care s-o închirieze pe termen lung.

Varela merge la fiecare meci pentru a-l urmări pe viitorul soţ, iar în timpul liber iese cu prietenele coechipierilor la cumpărături. Kivuvu, care a marcat un singur gol în Olanda, în cele 75 de partide jucate este un fan declarat al excursiilor, dar deocamdată nu a avut timp să viziteze România, despre care a auzit numai lucruri frumoase.

PROFIL
Născut: 16.09.1987, Amsterdam
Experienţă: 75 de meciuri în prima ligă olandeză, şapte meciuri în naţionala Under 20 a Olandei, patru partide în Cupa UEFA
Familie: Necăsătorit

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

-Deşi ai fost căpitanul Olandei under 20, ai ales că joci pentru Angola. De ce?

-Pentru că aşa am mult mai multe şanse să joc. În Olanda se ştie foarte bine că există mulţi jucători tineri extraordinari. A fost superb să fiu căpitanul Olandei, dar angolezii m-au dorit în naţionala lor şi nu am ezitat.


-Există diferenţe între fotbalul olandez şi cel românesc?

-Da, există câteva. În primul rând, acolo fotbalul este apropiat ca stil de cel britanic. Jucătorii de bandă urcă foarte des şi centrează în careu. Aici, e mai latin, mai combinativ. Cert este că nivelul fotbalului românesc este unul bun.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     CE-I PLACE
„Să joc fotbal este pentru mine ceva ce nu pot descrie în cuvinte. Îmi plac excursiile şi mă uit destul de des la filme“.

CE NU-I PLACE

„Nu pot să spun că există lucruri care nu-mi plac. În general nu sunt un om pretenţios“
                                                                                                                        

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite