Ponta: „Drumul până la Chicago va fi extrem de lung pentru Băsescu alături de Marga”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la evenimentul lansării candidaţilor USL Cluj, că este convins că drumul până la Chicago "va fi extrem de lung pentru domnul preşedinte Băsescu", după ce i-a trimis pe miniştrii Marga şi Dobriţoiu să îl însoţească pe acesta la Chicago pentru ca partenerii internaţionali ai ţării să înţeleagă că există oameni serioşi în România.

Premierul Victor Ponta susţine că preşedintele Traian Băsescu se reprezintă doar pe el când merge în străinătate.

"Pe domnul Marga (Andrei Marga, ministrul de Externe - n.r.) l-am rugat să meargă la Chicago, împreună cu preşedintele ţării, pentru că ştiţi, preşedintele ţării, în general, merge în străinătate şi nu reprezintă pe nimeni, decât pe el. I-am trimis pe miniştrii Marga şi Dobriţoiu (Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării - n.r.) ca să înţeleagă partenerii noştri internaţionali că există oameni serioşi în România. Sunt convins că drumul până la Chicago va fi extrem de lung pentru domnul preşedinte Băsescu", a spus Ponta.

Şeful statului va participa, la sfârşitul acestei săptămâni, la Summit-ul NATO de la Chicago, iar din delegaţia oficială a României vor face parte şi ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, şi ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu.

Andrei Marga spunea că are prevăzut în program să călătorească în aceeaşi aeronavă cu preşedintele Traian Băsescu la Summitul NATO de la Chicago, el adăugând şi că relaţia sa cu şeful statului nu a fost "disfuncţională" până acum.

Afganistanul, scutul antirachetă şi cooperarea în domeniul mijloacelor militare sunt principalele teme de pe agenda Summit-ului Alianţei Nord-Atlantice care va avea loc la Chicago în 20 şi 21 mai.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite