FOTO Pompierii clujeni au zilnic zeci de intervenţii pentru îndepărtarea ţurţurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţurţuri pe clădirile din centrul Clujului
Ţurţuri pe clădirile din centrul Clujului

Pompierii sunt chemaţi de clujeni ca să dea jos ţurţurii de pe clădirile înalte, dar şi zăpada. Ieri au avut 38 de solicitări de acest gen. Cele mai numeroase intervenţii sunt în centrul Clujului.

Ţurţuri pe clădirile din centrul Clujului

Imagini de la o intervenţie a pompierilor clujeni

„Atenţie, ţurţuri!" şi „Atenţie! Cade zăpada!", aceste avertizări apar pe numeroase afişe puse lângă clădirile din centrul oraşului, şi nu numai, pentru a atrage atenţia oamenilor să se ferească şi să nu treacă pe sub streşinile pline de ţurţuri. Pompierii clujeni sunt solicitaţi să intervină zilnic de zeci de ori. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Andrei Biriş, ieri s-a intervenit la 38 de solicitări ale administratorilor de clădiri pentru îndepărtarea ţurţurilor şi zăpezii de pe acoperişuri. Săptămâna trecută au fost peste 50 de intervenţii.

O astfel de intervenţie a avut loc azi, în jurul orei 11.00, pe strada Napoca numărul 10. Echipajul de pompierii a urcat în pod, unde, cu o furcă specială, a dat jos zăpada de pe acoperiş. La faţa locului au fost şi poliţişti rutieri şi locali pentru a securiza traficul din zonă.

Îndepărtarea ţurţurilor, obligaţia clujenilor

Primăria Cluj-Napoca atrage atenţia oamenilor că potrivit Hotărârii de Consiliu Local 191/2009 privind buna gospodărire a municipiului, cetăţenii au obligaţia să ia măsurile necesare pentru îndepărtarea ţurţurilor. „În cazul în care îndepărtarea zăpezii şi a gheţii de pe clădiri nu este posibilă, cetăţenii au obligaţia să atenţioneze trecătorii cu privire la pericolul pe care acestea le reprezintă prin afişarea unor anunţuri în acest sens la loc vizibil. De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi să circule cu atenţie şi să fie atenţi la pericolul pe care îl reprezintă căderea de pe clădiri a ţurţurilor şi a zăpezii", se arată într-un comunicat al administraţiei locale.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite