Pompierii civili, şcoliţi cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Conţ (centru) vrea să înfiinţeze prima şcoală de pompieri civili din ţară
Ioan Conţ (centru) vrea să înfiinţeze prima şcoală de pompieri civili din ţară

Federaţia Naţională a Pompierilor din România, cu sediul în Cluj-Napoca, a reuşit să acceseze 4 milioane de euro, fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, pentru a organiza cursuri de formare pentru pompierii civili din România.

Proiectul se va desfăşura la nivel naţional pe o perioadă de trei ani, la finalul căruia iniţiatorii doresc să construiască o şcoală de pompieri.

În cadrul proiectului vor fi desfăşurate 360 de activităţi de pregătire a celor peste şase mii de pompieri înscrişi. „Proiectul urmăreşte dezvoltarea şi optimizarea capacităţii de acţiune a pompierilor prin pregătirea participanţilor pentru intervenţia în urma producerii unor situaţii de urgenţă, dezvoltarea metodelor şi tehnicilor de salvare a victimelor sau aprofundarea cunoştinţelor în domeniul tehnicii de stingere a incendiilor”, a spus Ioan Conţ, managerul proiectului intitulat „Plan strategic naţional destinat formării profesionale specifice şi stimulării adaptabilităţii pompierilor: Formare şi informare”.

Pompierii vor lua parte la cursuri susţinute în săli de clasă, dotate cu calculatoare şi video proiectoare, dar şi în poligoane. „Dorim să întărim serviciile civile de pompieri, deoarece e o lipsă totală de meseriaşi în teritoriu”, a completat Conţ. Potrivit acestuia, în România nu există o tehnică serioasă de stingere a incendiilor de pădure.

Lectorii care îi vor instrui vor primi salarii. Coordonatorul proiectului susţine, însă, că până şi pompierii vor fi stimulaţi financiar.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite