Poliţiştii clujeni vor fi instruiţi în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii de la Poliţia Cluj şi din Poliţia comunitară a Primăriei vor fi instruiţi de poliţiştii din oraşul american East Lansing, înfrăţit cu Cluj-Napoca, proiectul având atât probe teoretice, cât şi practice, a anunţat city managerul localităţii din statul Michigan, Theodore Staton.

Potrivit acestuia, proiectul va începe în ianuarie 2011 şi va avea o durată de zece ani, urmând să fie instruiţi, în total, 80 de poliţişti clujeni, care se vor deplasa în SUA.

„Avem un parteneriat cu Primăria din oraşul înfrăţit Cluj-Napoca pe mai multe planuri şi intenţionăm să includem şi un proiect de instruire a poliţiştilor clujeni de către cei din East Lansing. Proiectul va începe în luna ianuarie şi va avea o durată de zece ani. Vor fi instruiţi în SUA opt poliţişti clujeni pe an, atât de la IPJ, cât şi de la Poliţia Comunitară, în total 80 de persoane”, a precizat Staton.

Potrivit acestuia, poliţişti clujeni vor urma cursuri teoretice la Universitatea de Stat din Michigan, dar şi practice, la secţiile de poliţie din East Lansing sau din alte oraşe ale statului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite