Poliţia clujeană a spart cheful de revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au ocupat piaţa, după asaltul asupra staţiei de amplificare
Poliţiştii au ocupat piaţa, după asaltul asupra staţiei de amplificare

Clujenii care au încercat să rămână în centrul oraşului, după spectacolul de artificii din noaptea de anul nou, au fost alungaţi de poliţie

După cele 6-7 minute de artificii prilejuite de trecerea în noul an şi alte câteva minute de muzică la boxe, poliţiştii le-au retezat cheful de distracţie celor câteva sute de clujeni care au vrut să continue sărbătoarea în Piaţa Avram Iancu.


Aceştia, obişnuiţi cu spectacole mai lungi, au rămas pe loc şi după ce scena de unde primarul Sorin Apostu şi premierul Emil Boc le-au urat „La Mulţi Ani!” s-a golit. Profitând de muzica de la staţia de amplificare şi de sticlele de şampanie oferite de Primărie, chefliii au continuat să ocupe piaţa. Ritmurile muzicii erau dublate de toboşarii veniţi cu Capra din Vaslui, dar şi de zgomotul sticlelor care erau izbite de asfalt.


Poliţiştii rămaşi în zonă au luat rapid decizia de a-i îndepărta pe petrecăreţi. Apelul lor prin megafon a fost însă ignorat de cei prezenţi. Intenţia de a apela la înţelegerea acestora, discuţii om cu om, s-a soldat cu un eşec.


Clujenii continuau să danseze şi să bea şampanie chiar pe carosabilul din faţa Operei Române. Pasul următor a fost deplasarea poliţiştilor la DJ-ul care mixa muzica. În consecinţă, suportul muzical a fost curmat fără drept de apel. Au rămas să lupte pentru întreţinerea fondului muzical doar colindătorii moldoveni. Cei mai curajoşi au început să scandeze lozinci: „Vrem muzică” şi „Noi de-aici nu plecăm”. În piaţă se aflau în acel moment nu doar tineri, ci şi profesori universitari, procurori sau medici.


Covor din cioburi de şampanie


Oamenii legii nu s-au lăsat, însă, înduplecaţi. Pentru a fi mai convingători, s-au infiltrat cu o maşină printre cei masaţi pe carosabil, obligându-i să se refugieze pe trotuar. Prin breşa creată, s-au strecurat şi celelalte echipaje, făcându-şi cu greu loc printre oameni şi sticlele sparte de şampanie. Pentru a fi siguri că se debarasează de cei puşi pe distracţie, poliţiştii au permis reluarea traficului rutier, deşi pe şosea era un covor gros de sticle, întregi şi sparte. Au apărut şi măturătorii şi, odată cu ei, ultimii colindători au părăsit piaţa, la ora 1.00.


Criză şi nervi


Primarul Sorin Apostu a explicat în ajunul revelionului, că, din raţiuni de criză financiară şi din lipsa sponsorilor, nu a putut fi organizat în acest an concert de Anul Nou.


Poliţiştii au explicat ieri pentru ce au evacuat participanţii la spectacolul de artificii. „După ce au fost epuizate punctele din program, nu mai erau motive să staţioneze în piaţă. Unii au plecat, alţii au fost forţaţi să elibereze carosabilul”, ne-a spus Gina Pop, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Oamenii au fost indignaţi de cele petrecute. „Focurile de artificii au durat fix 7 min. Iar la 12.35 poliţia a dat năvală şi i-a trimis pe toţi acasă. Ce concert? Nici măcar muzica la patefonul ăla ruginit nu s-a putut asculta. Marş acasă clujeni!”, a scris un clujean revoltat pe forumul adevarul.ro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite