VIDEO Poliţia Cluj a sesizat Parchetul pentru un chef cu arme de acum şase ani al unor luptători DIAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Mascaţii“ au mai multe tipuri de arme în dotare. Arhivă
„Mascaţii“ au mai multe tipuri de arme în dotare. Arhivă

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj a sesizat Parchetul pentru anchetarea unor poliţişti DIAS care au participat la un chef în anul 2006 în poligonul de trageri. Şase poliţişti din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă au fost filmaţi în timp ce-şi făceau de cap cu două fete. Mai mult, fetele le-au luat armele și le-au băgat în gură.

În imaginile difuzate de stiridecluj.ro apar șase lucrători DIAS și două fete, angajate promoter la o firmă de băuturi energizante. La un moment dat, fetele apar purtând echipamentul luptătorilor DIAS și folosindu-le pistoalele din dotare. Cele două promoterițe s-au amenințat, în joacă, una pe alta, dar și pe polițiști, care le ascultau ordinele. Unul dintre ei chiar o învăța pe una dintre fete cum să mânuiască arma. "Nu pune pistolul la tâmplă, ci bagă-i-l în gură", a spus ofițerul.

Imagini filmate în 2006, sancţiuni doar în 2010


Imaginile au fost filmate în luna mai 2006 dar nu au fost făcute publice de către autorul filmului. Conducerea IPJ Cluj a văzut două fotografii la începutul anului 2010. Singura măsură dispusă a fost atenţionarea celor şase poliţişti, fără alte sancţiuni.

„Respectivul  incident a avut loc în cursul anului 2006 într-un poligon dezafectat. Acesta a fost adus la cunoştinţa conducerii Inspectoratului de  Poliţie al Judeţului Cluj abia la începutul anului 2010 de către un fost poliţist, prezent şi el la acel eveniment, iar pe baza sesizării respective şeful inspectoratului a dispus verificări. Având în vedere perioada de 4 ani care a trecut de la momentul săvârşirii acestor  fapte de natură disciplinară şi până la momentul sesizării lor, în cazul de faţă a intervenit prescripţia răspunderii disciplinare pentru cei implicaţi potrivit Legii privind Statutul poliţistului. Cu toate acestea, conducerea Inspectoratului a dispus atenţionarea şefului de serviciu, atenţionarea poliţiştilor implicaţi, activitatea structurii fiind atent monitorizată ", a declarat Adnana Ilieş, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.

După şase ani, Poliţia sesizează Parchetul


După primirea înregistrării audio - video de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, fiind înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetari în vederea stabilirii existentei, respectiv inexistentei unor infractiuni.

„În 2010 nu am avut de ce să sesizăm Parchetul. Probabil atunci nu aveam toate elementele. Pe baza a ceea ce cunoşteam atunci nu se putea sesiza Parchetul. Până la data  difuzării emisiunii din 13 septembrie la  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj nu  a fost depusă nicio înregistrare audio-video referitoare la incidentul din 18 mai 2006", au mai precizat reprezentanţii IPJ Cluj.

Luptătorii care au participat la cheful din poligon sunt Cornel Trif, Romeo Cherecheș, Radu Petrică, Vasile Morovan, Paul Crișan și Cristian Rotar, șeful de schimb. Romeo Cherecheş a fost destituit din Poliţie în anul 2010 pentru abateri personale, „fără legături cu incidentul din poligon", potrivit şefilor IPJ Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite