Cluj: Cel mai bogat clujean cumpără integral Uzuc Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bogat om de afaceri din Cluj, Ştefan Vuza, care controlează indirect Uzuc Ploieşti (UZC), va delista producătorul de utilaje tehnologice de pe Bursă, iar acţionarii minoritari vor primi 6,46 lei pe titlu, în total până la cinci milioane lei, dacă se retrag din firmă.

Potrivit unui comunicat transmis vineri Bursei şi citat de Mediafax, acţionarul majoritar al UzuC, firma A1 Impex din Cluj-Napoca, va plăti aproape cinci milioane de lei pentru pachetul de 16,28% din capitalul social aflat în posesia minoritarilor.

Citeşte şi: Cel mai bogat clujean este Ştefan Vuza

Preţul oferit acţionarilor minoritari depăşeşte cu 26,6% ultima cotaţie de pe Bursă.

Cel mai recent transfer a fost realizat miercuri, la un preţ de 5,1 lei pe unitate, în creştere cu 2% faţă de cotaţia de referinţă. La acest preţ, capitalizarea firmei este de 24,2 milioane de lei.

Titlurile Uzuc se tranzacţionează la categoria Nelistate a Bursei de Valori Bucureşti.

Adunarea generală a acţionarilor firmei a aprobat joi delistarea şi preţul oferit acţionarilor minoritari în cadrul procesului de retragere.

Acţionarul majoritar al Uzuc este firma A1 Impex din Cluj-Napoca, parte a grupului Serviciile Comerciale Române, controlat de Ştefan Vuza. A1 Impex are 83,71% din acţiunile firmei, potrivit celor mai recente date disponibile.

Uzuc a avut în primul semestru venituri în creştere cu 32%, de la 30,28 milioane lei la 40 milioane lei, şi un profit net în urcare cu 92%, la 8,1 milioane lei, de la 4,2 milioane lei în aceeaşi perioadă din 2008.

Ştefan Vuza este cel mai bogat dintre cei 31 de milionari în euro ai Clujului. Averea lui a fost estimată de revista Forbes la 180 - 200 de milioane de euro

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite