Plăcuţe de bun venit în oraş în mai multe limbi, printre care şi maghiara la intrările in Cluj. Următorul pas, plăcuţe cu Kolozsvar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei plăcuţe cu mesajul "Bine aţi venit in Cluj Napoca!" în limbile română, maghiară, germană, engleză şi franceză au fost amplasate la intrările în oraş.

Ele pot fi văzute de vineri seara la intrare pe Calea Turzii, Floreşti şi Baciu, aşa cum au anunţat oficialii UDMR Cluj. De alfel, o parte dintre liderii UDMR Cluj s-au şi fotografiat alături de o astfel de plăcuţă. Printre aceştia se află şi viceprimarul Laszlo Attila.

„Iniţiativa aparţine consilierilor locali UDMR, pentru că încă de la preluarea mandatului, în 2008, a fost unul dintre cele 11puncte asumate de aleştii locali ai UDMR. Se apropie Zilele Clujului, iar multiculturalismul este unul dintre valorile pe care Clujul şi le asumă", a motivat viceprimarul Laszlo Attila montarea plăcuţelor care a avut loc vineri după-amiază. El a precizat că trimis note interne către Serviciul de Urbanism şi către cel de Siguranţa Circulaţiei, pentru a obţine toate avizele necesare. Viceprimarul a mai declarat că au fost folosite vechile amplasamente în care au mai fost plăcuţe de întâmpinare în oraş, printre care şi cea în 19 limbi, în afară de cea maghiară, care a fost demontată acum doi ani.

Următorul pas, Kolozsvar, la intrările în oraş

"Am pus aceste plăcuţe pentru a se obişnui lumea cu ele. Din 2002 există o Hotărâre de Consiliul Local, neatacată de nimeni, prin care aleşii locali au decis montarea de plăcuţe şi în limba maghiară, cu denumirea localităţii", a dezvăluit planurile de viitor viceprimarul Clujului. Acesta a recunoscut că nu l-a informat pe primarul Sorin Apostu cu privire la montarea plăcuţelor de vineri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite