Cluj: Plăcuţe bilingve la Câmpia Turzii cu voie de la magistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Cluj a admis recursul declarat de reprezentanţii Consiliului Local din Câmpia Turzii şi au permis municipalităţii să inscripţioneze în limba maghiară plăcuţele de intrare în oraş.

Consiliul Local Câmpia Turzii a adoptat în data de 18 decembrie 2008, cu numai 3 abţineri, hotărârea de inscripţionare a plăcuţelor de intrare în oraş, cu vechea denumire a localităţii, Aranyosgyeres. Proiectul de hotărâre a fost introdus de primarul Ioan Vasinca, la propunerea celor doi consilieri locali ai UDMR.

Prefectura Cluj a atacat HCL în contencios administrativ, iar Tribunalul Cluj a anulat în luna iunie, decizia privind montarea de plăcuţe bilingve la Câmpia Turzii. Consiliul Local din Câmpia Turzii a introdus recurs, pe care l-a câştigat irevocabil la Curtea de Apel.

În absenţa juriştilor Prefecturii, reprezentanţii Consiliului Local Cp. Turzii au motivat în faţa instanţei de judecată, că potrivit Legii Administraţiei Publice Locale, este obligatorie montarea de plăcuţe bilingve, la o populaţie de peste 20 la sută. Legea nu împiedică însă montarea plăcuţelor, în cazul unor localităţi cu minorităţi sub 20 la sută, cum este cazul municipiului Câmpia Turzii, care are doar 7 la sută populaţie maghiară.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite