Pistă de atletism SF la Cluj Arena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista interioară, lungă de 80 de metri apre desprinsă dintr-un film de anticipaţie/ Foto: Radu Neag
Pista interioară, lungă de 80 de metri apre desprinsă dintr-un film de anticipaţie/ Foto: Radu Neag

Noul stadion beneficiază de o pistă interioară, singura de acest tip din ţară. Spaţiul destinat atleţilor imită 100% lumina zilei şi este destinată exerciţiilor sau competiţiilor mici.

Pista de 80 de metri este aproape finalizată şi dispune de un sistem modern de iluminat, care imită perfect lumina zilei, iar construcţia sa respectă toate normele internaţionale. „Dorim să organizăm pe pista interioară competiții interne şi internaționale, dar să organizăm şi concursuri şcolare“, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean. Potrivit acestuia, urmează să fie încheiată parteneriate în acest sens cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. „De asemenea, sportivii pot face aici încălzirea, înainte de a ieşi pe pista mare din jurul gazonului“, a completat Tişe. De-a lungul pistei interioare a stadionului se lucrează la amenajarea a patru săli de antrenament şi alte spaţii pentru desfăşurarea altor genuri de sporturi care nu necesită mult spaţiu.

Înainte de inaugurare

Zeci de muncitori lucrează în aceste zile la finalizarea montării scaunelor, iar alte câteva zeci la lustruirea acestora. Angajaţii societăţilor care s-au ocupat de construcţia stadionului au fost surprinşi în timp ce ştergeau de praf peste 30.000 de scaune, numărul de locuri pe stadion. Potrivit lui Alin Tişe, au mai rămas de montat circa 500 de scaune. Sistemul de iluminat al nocturnei e testat în fiecare seară.

Inaugurarea oficială a stadionului va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, când porţile vor fi deschise pentru toţi clujenii până la miezul nopţii. În 8 şi 9 octombrie vor avea loc concertele Scorpions, respectiv Smokie.

Întreţinerea, 60.000 de euro lunar

Cheltuielile totale cu noua arenă vor ajunge la 60.000 de euro lunar, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. „Costurile pentru această arenă sunt de cel puţin 60.000 de euro pe lună pentru întreţinere. Vreau să aveţi în vedere faptul că sumele care nu se acoperă va trebui să le suportăm din buzunarul fiecăruia. Adică dacă această arenă trebuie să meargă şi să funcţioneze în condiţii optime, de Champions League, cineva trebuie să bage bani pentru a o administra“, a spus Tişe, făcând referire la neînţelegerile dintre instituţia pe care o conduce şi Universitatea Cluj privind contractul de închiriere.

„Nu s-a pus problema niciodată ca Universitatea Cluj să nu joace pe Cluj Arena. În condiţiile în care clubul plăteşte doar 15.000 de euro pe lună, diferenţa de bani va trebui să o încasăm din altă parte, din alte evenimente. Dacă nu vom reuşi să facem asta, înseamnă că vom plăti din buzunarul fiecărui clujean o subvenţie pentru o echipă care joacă fotbal“, a mai afirmat Tişe.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite