Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca a impresionat Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de reabilitare a Pieţei Muzeului din Cluj-Napoca a ieşit finalist la cel mai important concurs de arhitectură contemporană din Europa, Premiile Europene pentru Spaţii Publice Urbane 2010, care au ca scop recunoaşterea publică a eforturilor municipalităţilor de a reabilita spaţiile publice urbane.

În acest an au participat la competiţie 303 proiecte din 32 de ţări europene. Jurizarea s-a realizat în perioada 25 - 26 martie. Dintre acestea, două proiecte au fost premiate, patru au primit menţiuni, iar 19 au fost declarate finaliste.

„Proiectul Clujului va fi inclus în lista proiectelor urbane promovate pe site-ul asociaţiei, unde se regăsesc cele mai valoroase realizări arhitecturale europene, site considerat de referinţă de către specialişti” a explicat Masha Zrncic, coordonator al Premiilor Europene pentru Spaţii Publice Urbane.

„Nu ştiu câţi clujeni îşi mai amintesc cum arăta Piaţa Muzeului înainte de reabilitare, însă acest proiect a fost unul dintre primele prin care am început să schimbăm faţa Clujului, să îi redăm strălucirea şi să facem din oraşul nostru unul în care să locuieşti cu plăcere şi‚ în care să poţi petrece timp liber în mod agreabil” a declarat  primarul Sorin Apostu.  

“Reabilitări urbane centru istoric, faza1 - Piata Muzeului si strazi adiacente” a fost demarat în 2005. Lucrările au fost realizate în 2006 de către executanţul Tirrena Garboli. Valoarea lucrărilor a fost de 363.764 de euro. Suprafaţa pieţei Muzeului este de 5.050 mp. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite