Pianist despre care s-au făcut două filme, în concert extraordinar la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul extraordinar al elveţianului Jean-Francois Antonioli va avea loc în această seară, de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor.

Solistul elveţian Jean-Francois Antonioli va susţine un concert vocal-simfonic alături de orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania” şi corul de bărbaţi al Filarmonicii. Programul concertului cuprinde, printer altele, Concertul pentru pian în la minor, op. 54, de Schumann şi Insula morţilor, de Rahmaninov.

Concertul va fi dirijat de Mihail Agafiţa, din Republica Moldova. Recunoscut ca unul dintre tinerii dirijori talentaţi din Europa, dirijorul Mihail Agafiţa a dirijat în 15 ani peste 350 de concerte simfonice, spectacole de opera şi spectacole de balet, cu ansambluri din 15 ţări.

Două filme despre viaţa artistului

Solistul Jean-Francois Antionoli s-a născut în Lausanne, în 1959. El şi-a început cariera de pianist în 1991 în Statele Unite ale Americii alături de Orchestra Simfonică Naţională din Washington, fiind invitat în recitaluri şi cu orchestra în peste 20 de ţări, de pe 4 continente.

Jean-Francois Antonioli predă pian la Conservatorul din Lausanne Haute Ecole de Musique. Solistul s-a remarcat şi ca dirijor începând cu anul 1988. A fost dirijor invitat permanent al Filarmonicii din Timişoara între anii 1993 – 2002. În aprilie 1995, UNESCO şi Ministerul Educaţiei al României i-au acordat medalia Dinu Lipatti, ca semn de apreciere a talentului său.

Două filme regizate de Walter Wehmeyer (Germania) au fost realizate pentru a prezenta activitatea solistului: „The role of listening“ (2000) şi „Eyes that listen“ (2002), fiind difuzate pe mai multe canale din Europa. Preţul unui bilet la acest concert este de 20 de lei. Elevii, stundeţii şi pensionarii au reducere 50%.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite