Petiţia salvează naţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mă pregătisem să vă dau de veste că Adriana Bahmuţeanu va fi amfitrioana Balului Operei din Cluj. Că se va undui, în februarie, la braţul primarului de Cluj, în întâmpinarea invitaţilor îmbrăcaţi la patru ace, printre somităţi medicale, culturale sau academice.

Dar vestea şi mai mare este că nu va fi aşa. Acum puteţi răsufla uşuraţi, fără să vă mai închipuiţi momentele „delicate” create de doamna senator Prigoană, obişnuită să prezinte Toamna Manelelor, manifestare culturală (sic!) ce i-a venit ca o mănuşă.

Puţini ştiu că o mână de clujeni cu simţ civic au postat pe petitiionline.ro un protest prin care îşi propuneau să o alunge pe Bahmu din cetatea de la poalele Feleacului. Şi mai puţini sunt cei care ştiu că petiţia semnată de 555 de protestatari l-a făcut pe Matei Miko, organizatorul balului, să se răzgândească în privinţa prezentatorului. Adică să îi pese de imaginea Clujului şi de balul pe care vrea să îl organizeze - nu-i aşa ?- după modelul celui vienez, cum întocmai domnia sa s-a exprimat.

Aşa că naşul Columbenilor a anunţat că locul lui Bahmu va fi luat de Corina  Chiriac. Sigur că şi presa a pus un pic umărul la decizia lui Miko de a schimba amfitrioana, dar asta nu e nimic neobişnuit. În fond, nu şi-a făcut decât datoria.

Cei mai importanţi rămân, totuşi, paşii care s-au făcut în faţă: unul mare pentru imaginea Clujului şi altul şi mai mare pentru sutele de semnatari care au reuşit să îşi facă auzită nemulţumirea. Să nu mai spună vreun privitor de pe margine că petiţiile pe internet nu au destinatar. Cine are urechi de auzit, să audă!

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite