Cluj: Petarda nenorocită îi pune „la cuţite” pe Mureşan şi Iancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Petarda nenorocită îi pune „la cuţite” pe Mureşan şi Iancu
Cluj: Petarda nenorocită îi pune „la cuţite” pe Mureşan şi Iancu

Iuliu Mureşan şi Marian Iancu au avut un dialog aprins într-o emisiune televizată, punând fiecare vina pe celălalt pentru petarda aruncată în teren. Camerele de luat vederi de pe „Dr. Constantin Rădulescu” nu au reuşit să captureze imaginile cu momentul aruncării petardei

Sistemul performant de camere despre care vorbeau şefii CFR-ului în momentul modernizării stadionului a clacat la primele incidente care au avut loc în Gruia. Locul din care a fost aruncată petarda buclucaşă, care a fost aproape de a-l lovi pe Bonfim, încă nu a fost aflat de reprezentanţii PP Protect şi cei ai Jandarmeriei, motiv pentru o dispută între Marian Iancu şi Iuliu Mureşan.

Arena din Gruia beneficiază de un sistem ultramodern de monitorizare, care a costat 100.000 de euro, cu 36 de camere, 32 fixe şi 4 mobile. Interesant este faptul că şefii clujenilor spun că din imaginile surprinse de camere nu se poate recunoaşte persoana care a aruncat petarda.

Fiecare dintre cele două cluburi încearcă să scape de suspendarea terenului, ivenitabilă în acest caz. Marian Iancu l-a atacat pe Iuliu Mureşan, în timp ce oficialul clujenilor s-a mulţumit să spună că este convins de faptul că petarda respectivă a venit din sectorul oaspeţilor.

Iancu vrea scuze de la Mureşan


Reprezentanţii Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj au luat în calcul şi ipoteza ca obiectul aruncat în teren să fie o rachetă, care dacă-l lovea pe fundaşul Timişoarei, putea să ducă chiar la pierderea vieţii acestuia. Cert este că deocamdată nu se ştie nimic, deşi Mureşan este convins că suporterii timişoreni sunt vinovaţi.

Într-un dialog la Gsptv, Iancu şi Mureşan au avut o discuţie aprinsă, care nu a dus însă la niciun rezultat: „Noi avem informaţii cât se poate de clare că cei care au tras nu sunt fanii Timişoarei. Noi i-am filmat şi avem dovada, dar aşteptăm ca cei de la CFR să-şi facă treaba. Vina este clar a clubului organizator, pentru că a fost tentativă de crimă aici. Domnul Mureşan a făcut un lucru extrem de periculos, s-a lansat în aprecieri şi a spus că fanii Timişoarei au aruncat, ceea ce este total fals şi va trebuie să-şi ceară scuze”, a tunat bossul de pe Bega.

La rândul său, şeful CFR-ului s-a eschivat, invocând faptul că cei de la pază şi protecţie nu pot să facă tuturor spectatorilor controale amănunţite: „Este regratabil ce s-a întâmplat, dar nu putem să-i controlăm amănunţit pe toţi care intră pe stadion. Fanii Timişoarei sunt cei care au aprins torţe, numai de la ei putea să vină, în niciun caz din altă parte”, a spus Mureşan.

Din partea timişorenilor, a apărut şi ipoteza că cei de la CFR încearcă muşamalizarea cazului pentru a scăpa de suspendare. Un suporter de pe Bega ne-a declarat, sub protecţia anonimatului: „Vor ascunde adevărul, pentru că nu vor să-şi păteze imaginea de club curat şi civilizat, care este total falsă. Nu pot risca să joace cu porţile închise, să nu piardă banii pe bilete. E foarte previzibil finalul acestei poveşti, doar noi vom fi scoşi vinovaţi, pentru că am aprins torţe”, a spus acesta. Reprezentanţii Jandarmeriei au dat asigurări că pe parcursul zilei de mâine, vor avea un răspuns oficial în privinţa acestui caz.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite