FOTOGALERIE Suporterii Universităţii au „ocupat“ Clujul. Ei au strigat: „Emil Boc, fă ceva, că aprindem Primăria!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest U
Protest U

Circa 1.200 de suporteri au ieşit în stradă circa trei ore pentru a protesta în legătură cu decizia conducerii Universităţii de a vinde clubul Anamariei Prodan şi de a-l muta la Buzău. Printre cele mai des auzite scandări au fost: „U Cluj nu moare!“, dar şi cele îndreptate împotriva Anamariei Prodan şi a şefilor administraţiei locale. 

Suporterii au început să se adune pe Bulevardul Eroilor de la ora 17.00 la chemarea de pe site-ul suporterilor şi de pe reţelele de socializare în care se arăta: „Ocupaţi Clujul, joi 11 octombrie, orele 17.00, pe Bulevardul Eroilor.Actuala conducere a FC Universitatea, cu acordul Primăriei Cluj, doreşte să mute clubul la Buzău! Clujul este casa Universităţii“. Fanii au desfăşurat un banner uriaş în mijlocul bulevardului pe care scria „U Cluj nu moare“ şi au scandat circa o oră împotriva fostului manager Anamaria Prodan şi împotriva lui Ioan Mărginean, cel care, în acte, este proprietarul echipei.


Protest U

Vezi o galerie foto de la evneniment


Bogdan Blaga, vicepreşedintele galeriei Universităţii, a susţinut: „În primul rând, condamnăm încă o dată, al nu stiu câtelea descăleacat al Anamariei Prodan la „U“ şi decizia conducerii de a muta clubul la Buzău. Mutarea U e ca şi cum autorităţile din Târgu-Jiu nu ar mai avea bani să întreţină Coloana infinitului şi ar muta-o în altă parte. N-are cum să se întâmple aşa ceva. N-am auzit de Universitatea Buzău. Noi am solicitat plecarea Anamariei Prodan şi a lui Ioan Mărginean, pentru că se pare că el conduce clubul. El şi Anamaria au cerut echipei să nu vină la protest şi pentru asta au comandat un control anti doping chiar acum. Cele două personaje, care sunt controlate de un alt personaj, trebuie să plece“.

"Emil Boc, fă ceva, că aprindem Primăria!"

Cei peste 1.200 de suporteri au mărşăluit spre Prefectură şi apoi pe Bulevardul 12 Decembrie, au trecut prin faţa Primăriei, unde l-au înjurat pe edilul Emil Boc şi i-au strigat : "Emil Boc, fă ceva, că aprindem Primăria!". Nici preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu nu a scăpat de supărarea suporterilor: „Uioreanu şi cu Boc, un ţăran şi-un dobitoc".

Marşul s-a desfăşurat fără mari incidente. La un moment dat a existat un conflict între un jandarm şi câţiva suporteri, care a fost însă aplanat rapid. Singura urmare a fost că galeria a început să strige: „România, stat poliţienesc.“ De asemenea, trei fani ai Universităţii au fost luaţi de jandarmi pentru că au aprins fumigene.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite