Peste o mie de basarabeni sunt aşteptaţi la vot în Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

În jur de  1.500 de cetăţeni ai Republicii Moldova sunt aşteptaţi, duminică, să voteze la Cluj-Napoca, la secţia de votare deschisă la Casa de Cultură a Studenţilor, pentru alegerea membrilor Parlamentului de la Chişinău, în cadrul alegerilor anticipate.

Larisa Pasenciuc, preşedintele Secţiei de votare nr. 353 de la Cluj-Napoca, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax că la scrutin sunt aşteptaţi atât cetăţeni moldoveni stabiliţi la Cluj, cât şi cei din judeţele limitrofe.

„Cetăţenii din Republica Moldova stabiliţi în judeţul Cluj şi în judeţele limitrofe îşi vor putea exercita, duminică, la Cluj-Napoca, dreptul la vot pentru desemnarea membrilor Parlamentului Republicii Moldova. Aşteptăm între 1.500-1.700 de alegători, studenţi, oameni de afaceri şi cetăţeni moldoveni stabiliţi în judeţul Cluj şi în celelalte judeţe ale regiunii", a spus Pasenciuc.

Secţia de votare nr. 353 va fi deschisă la Casa de Cultură a Studenţilor între orele 7.00-21.00 şi va avea trei cabine de vot.

Cetăţenii moldoveni din România vor putea vota, duminică, la alegerile anticipate în opt secţii de votare din şapte oraşe, în intervalul orar 7.00 - 21.00, pe baza paşaportului, inclusiv expirat sau a livretului de marinar.

Cetăţenii din Republica Moldova au la dispoziţie opt secţii de votare pentru alegerile de duminică, situate în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi şi Constanţa.

Cetăţenii moldoveni sunt chemaţi la urne, duminică, în cadrul unui scrutin legislativ anticipat. Alegerile sunt esenţiale pentru stabilirea viitoarei conduceri a ţării, dat fiind că Parlamentul rezultat în urma alegerilor de duminică va desemna preşedintele.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite