Peste 500 de şomeri trebuie să returneze suma de 100.000 lei, indemnizaţii primite ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de şomeri trebuie să returneze Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj o sumă de 100.000 de lei, reprezentând indemnizaţii încasate ilegal. Directorul AJOFM, Daniel Don, a declarat, miercuri, că au început procedurile de recuperare a banilor.

"Avem peste 500 de persoane fizice şomere în evidenţele agenţiei care, în urma unor situaţii, au ajuns să fie debitori la AJOFM Cluj. Aceste debite au fost calculate, iar în urma unor decizii oamenii trebuie să returneze aceste sume", a spus Don.
Potrivit lui Don, în total, AJOFM Cluj are de recuperat de la şomeri circa 100.000 de lei, fiind vorba şi de sume care ajung până la 2.000 sau chiar 4.000 de lei de persoană.

"Unii au semnat angajamente că sunt de acord să plătească sumele, dar nu le pot achita integral, astfel că acceptăm şi plata eşalonată", a spus Daniel Don.
Acesta a precizat că situaţiile în care se înregistrează aceste debite sunt multiple, fiind vorba despre şomeri care nu anunţă Agenţia că s-au încadrat în muncă între timp sau care nu mai au dreptul la şomaj pentru că obţin venituri.
Don a menţionat că operaţiunea de recuperare a datoriilor este dificilă.


"E greu să recuperezi aceste debite. La unii şomeri pe care i-am găsit angajaţi la firme am făcut poprire pe veniturile lor, dar în cazul unora, care au plecat şi lucrează în străinătate, recuperarea este mai greoaie. Facem, însă, eforturi", a spus Don.
La AJOFM Cluj sunt înregistraţi peste 13.500 de şomeri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite