Peste 500 de poliţişti ies în stradă la Cluj de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

500 de poliţişti vor ieşi în stradă în acest sfârşit de săptămână, pentru a asigura un climat de siguranţă cu ocazia sărbătoririi zilei de 1 Mai. De asemenea, 50 de poliţişti feroviari vor organiza filtre şi razii în staţiile de cale ferată.

500 poliţişti vor acţiona, zilnic, în perioada 30 aprilie -2 mai , atât pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală judiciare sau economico-financiare, cât şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă rutieră. 

Poliţiştii rutieri vor acţiona pe toate tronsoanele de drum pentru asigurarea fluenţei traficului rutier, combaterea excesului de viteză şi, mai ales, pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

 Pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe drumurile naţionale şi pe autostrada A3, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în aglomerările urbane şi pe căile de comunicaţie spre zonele turistice şi de agrement. 

 Alături de ei, 50 lucrători din cadrul Poliţiei Transporturi Cluj vor desfăşura, în acest sfârşit de săptămână, controale, verificări, filtre şi razii în staţiile de cale ferată, trenuri, porturi şi aeroporturi, pentru asigurarea liniştii, ordinii şi siguranţei publice.

În preajma zilei de 1 mai, poliţiştii de la Transporturi vor fi la datorie, în judeţul Cluj, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea faptelor antisociale şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Zilnic, vor fi efectuate activităţi de supraveghere şi control în Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, triajele de cale ferată situate pe traseele spre staţiunile turistice montane din judeţul Cluj şi în trenurile de călători. 

De asemenea, oamenii legii vor verifica societăţile specializate de pază  din staţiile de cale ferată, locurile de păstrare şi manipulare a valorilor monetare, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

O atenţie deosebită se va acorda depistării persoanelor care apelează la mila publicului, vânzătorilor ambulanţi, precum şi minorilor lipsiţi de supraveghere sau călătorilor frauduloşi. Totodată, pentru verificarea legalităţii desfăşurării activităţilor de transport persoane în regim de taxi, poliţiştii vor organiza filtre în zona aeroporturilor şi a staţiilor de cale ferată.

    
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite