Peste 170 de clujeni vor să se pensioneze anticipat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 170 de persoane au depus, de la începutul anului, la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Cluj, dosare pentru pensionare anticipată. Procesul de înregistrare pentru acest tip de pensie a fost suspendat în ultimele şase luni ale anului 2010.

Potrivit directorul CJP Cluj, Adriana Mocanu, majoritatea celor care au solicitat pensionarea înaintea limitei de vârstă sunt persoane care nu mai au niciun fel de venit.

"De la 1 ianuarie avem depuse peste 170 dosare pentru pensionare anticipată, după ce procesul de înregistrare pentru acest tip de pensie a fost suspendat în ultimele şase luni ale anului 2010. Majoritatea celor care vor să se pensioneze anticipat nu mai au niciun fel de venit, au fost în şomaj şi pentru ei o astfel de pensie este binevenită. Sumele pe care le primesc sunt între 600 şi 700 de lei", a spus Mocanu.

Potrivit prevederilor legale, românii pot cere pensionarea anticipată cu cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, dacă au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin opt ani mai mare decât stagiul complet de cotizare.

Astfel, femeile se pot pensiona anticipat la 54 de ani, iar bărbaţii la 59.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite