Peste 150 de jandarmi vor asigura ordinea publică la manifestaţiile din 15 Martie din Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de jandarmi vor asigura, astăzi, ordinea publică la manifestaţiile dedicate zilei de 15 Martie din Cluj-Napoca, fiind vorba atât de evenimente pentru comemorarea Revoluţiei din 1848, cât şi de o acţiune a Asociaţiei Noua Dreaptă.

Conform unui comunicat de presă transmis de Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca, efective din cadrul instituţiei, în cooperare cu Poliţia, vor asigura măsurile de ordine publică în Cluj-Napoca, de 15 Martie, informează Mediafax. „Jandarmii vor asigura ordinea publică atât la manifestaţiile prilejuite de comemorarea Revoluţiei din 1848, precum şi la manifestaţia publică organizată de Asociaţia Noua Dreaptă - Filiala Cluj cu ocazia «Marşului Memorial Avram Iancu». Pentru desfăşurarea în condiţii de deplină securitate a acestor manifestaţii publice şi pentru prevenirea faptelor antisociale, măsurile de ordine vor fi asigurate de peste 150 de jandarmi", se arată în comunicat.

Conform jandarmilor, participanţii la adunările publice sunt obligaţi să respecte recomandările făcute de organizatorii acestora sau de foţele de ordine, să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la incidente. De asemenea, participanţilor le este interzis să introducă sau să aibă, în timpul adunărilor publice, băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte care pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Participanţii sunt obligaţi să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară când sunt somaţi şi să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice sau droguri.

UDMR Cluj organizează, marţi, manifestaţii privind comemorarea Revoluţiei din 1848, printr-o procesiune prin centrul municipiului Cluj-Napoca, care va începe la ora 11.00, de la Institutul Teologic Reformat până la Biserica Sfântul Mihail, unde este programată o slujbă religioasă. De asemenea, de la ora 13.30, va avea loc o ceremonie de depunere de coroane de flori la plăcuţa comemorativă a poetului maghiar Petofi Sandor, de pe clădirea fostului hotel Biasini. În cursul serii, va avea loc un spectacol la Opera Maghiară şi unul susţinut în aer liber, de copii, în faţa Casei Matei Corvin.

Asociaţia Noua Dreaptă anunţă, pe site-ul propriu, că marţi, de la ora 20.00, în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, vor avea loc „discuţii la lumina torţelor" despre „Crăişorul Munţilor", un miting comemorativ şi discursuri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite