Peste 150 de clujeni, la procesiunea greco-catolică de sărbătoarea Naşterii Fecioarei Maria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de credincioşi greco-catolici au participat, azi, la o procesiune prin centrul Clujului, prin care au marcat sărbătoarea Naşterii Fecioarei Maria, organizată de Eparhia Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla.

Participanţii la manifestare s-au adunat, de dimineaţă, în faţa Catedralei „Schimbarea la faţă" din centrul oraşului, având în frunte o icoană a Maicii Domnului, după care au pornit într-o procesiune, rostind rugăciuni şi intonând cântece religioase, până la Mănăstirea cu hramul „Naşterea Maicii Domnului", informează Mediafax.

La procesiune a participat şi un sobor de preoţi, condus de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. „Urmând tradiţiei pelerinajelor greco-catolice la sanctuarele mariane în marile sărbători ale Preasfintei Fecioare Maria, am invitat preoţii şi credincioşii din cadrul eparhiei la un pelerinaj-procesiune spre Mănăstirea Surorilor Maicii Domnului, care poartă hramul «Naşterea Maicii Domnului», din cartierul Gheorgheni. Este o ocazie de comuniune în rugăciune pentru a aduce mulţumire şi laudă Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le revarsă asupra noastră şi pentru că ne-a dăruit-o pe Preacurata Fecioară Maria, Maica Domnului, ca mamă şi ocrotitoare", a spus PS Florentin Crihălmeanu.

Traficul rutier a fost blocat pe o bandă de circulaţie pe străzile din zona centrală, procesiunea fiind însoţită de poliţişti şi jandarmi.

Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, numită în popor şi Sânta Maria Mică, fixată la data de 8 septembrie, se află între sărbătorile mari consacrate Preasfintei Fecioare Maria. Această sărbătoare este celebrată începând din secolul al V-lea, între Sinodul al treilea ecumenic din anul 431 şi Sinodul al patrulea ecumenic din anul 451.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite