Peste 100 de candidaţi s-au retras din examenul de titularizare din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 1.109 concurenţi din cei 2.019 candidaţi înscrişi s-au prezentat la concursul de titularizare desfăşurat, ieri, la Cluj-Napoca. Dintre cei care s-au prezentat la examen, 113 s-au retras după prima oră, invocând motive medicale sau faptul că subiectele sunt prea grele.

„Metodologia prevedea acest lucru, ca după o oră candidaţii să se poată retrage din examen, anulându-se astfel lucrarea. Aceştia au preferat să participe la repartizare cu notele obţinute la examenele de anul trecut şi de acum doi ani. Dacă ar fi luat sub 5 la examenul de anul acesta, li s-ar fi anulat şi notele obţinute anii trecuţi. Aşa, mai au o şansă de a obţine un post", a explicat Marinela Marc, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj

Cele mai multe posturi scoase la concurs au fost cele de educatoare la linia română, şi anume 265. Totalul posturilor didactice este de 1.438, din care 885 de posturi complete şi 553 incomplete.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Cluj, concurs a decurs fără incidente în toate cele trei centre de examen. „Nu s-a copiat, nu au fost probleme. Doar că s-au retras din examen 113 candidaţi", a precizat Marc.

Rezultatele vor fi afişate în data de 18 iulie, contestaţiile urmând a fi depuse în 19 iulie. „Rezultatele finale se vor da publicităţii în data de 21 iulie, după soluţionarea tuturor contestaţiilor", a mai spus Marinela Marc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite