Peste 1.000 de clujeni au vizitat muzeele deschise noaptea trecută (FOTO/VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de artă clujeni au profitat de Noaptea Muzeelor, pentru a vizita expoziţiile deschise la Muzeul de Artă, cele ale Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei şi ale Muzeului Universităţii „Babeş-Bolyai".

VEZI AICI IMAGINI DE LA NOAPTEA MUZEELOR

Muzeele clujene şi-au deschis porţile, aseară, la ora 20.00 şi majoritatea acestora au fost deschise pe parcursul întregii nopţi. Astfel, a fost marcată şi la Cluj-Napoca „Noaptea Muzeelor".

La Bastionul Croitorilor, au putut fi vizitate mai multe expoziţii, printre care şi „Dacii în era virtuală".

Muzeul de Artă a găzduit şi vernisajul unei expoziţii de fotografii, „Henri Cartier-Bresson în... Oltenia", care prezintă în 50 de fotografii alb-negru vizita unui fotograf francez în Oltenia, în anul 1975.

Clujenii au fost încântaţi de ocazia de a vizita expoziţiile gratuit. „Îmi plac muzeele, dar le vizitez rar. Biletele sunt scumpe, nu avem timp, nu avem bani. Trist, dar adevărat. Am zis că măcar de această ocazie să profit", a spus Carla Span, o pensionară clujeancă în vârstă de 72 de ani.

Printre vizitatori au fost foarte mulţi tineri. „E un eveniment care are loc o singură dată pe an. Mi-ar fi părut rău să nu particip. Întotdeauna avem de văzut lucruri interesante la muzeu", a completat Victor Crişan, un student de 22 de ani.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite