Cluj: Peste 2.000 de maşini au fost abandonate la Cluj anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Peste 2.000 de maşini au fost abandonate la Cluj anul acesta
Cluj: Peste 2.000 de maşini au fost abandonate la Cluj anul acesta

Dintre maşinile ridicate de Primărie, 41 au fost vândute, deoarece nu au fost răscumpărate.

Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Direcţia Poliţia Comunitară, Serviciul Control Protecţia Mediului şi Igienizare a depistat în primele opt luni ale acestui an 2.120 de autovehicule abandonate sau fără stăpân, pe care au fost aplicate somaţii adresate proprietarilor, respectiv buline autocolante roşii

În anul 2009 au fost valorificate prin licitaţie un număr de 41 autovehicule pentru care s-a încasat suma de 5.500 de lei, pentru 19  autoturisme proprietarii au achitat taxa de ridicare pentru a le recupera, iar pentru restul se va organiza licitaţia în perioada imediat următoare.
De asemenea, 542 de autoturisme au fost ridicate în ultima lunăde Poliţia Comunitară, iar amenzile pentru staţionarea şi parcarea neeregulamentară se ridică la peste 400.000 de lei.

Ridicarea autovehiculelor abandonate este efectuată de către Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj –Napoca, iar depozitarea acestora se face la SC Reformatex SRL pe str. Nădăşel nr.4A.
Taxa de ridicare  pe care o plătesc cetăţenii care doresc să-şi recupereze  autovehiculele este de 357 lei.
Maşinile fără stăpân sau  abandonate pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca se ridică conform prevederilor Legii nr. 309 din 12 iulie 2006 de modificare şi completare a Legii nr. 421 din 27 iunie 2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite