Persoanele disponibilizate de la Nokia primesc alocaţie de interviu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele disponibilizate de la fabrica Nokia vor primi câte 100 sau 200 de euro din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG) ca „alocaţie de interviu".

Banii trebuie folosiţi pentru pregătirea pentru interviurile de angajare, mai precis petnru achiziţionarea de haine, pentru coafat în cazul femeilor şi tuns sau bărbierit în cazul bărbaţilor.

„Când a fost depus pentru obţinerea fondurilor de la FEAG, noi am întrebat dacă s-ar putea finanţa o astfel de alocaţie de interviu şi ni s-a spus că e o idee foarte bună. A fost considerată o propunere inovativă. Astfel, cei circa 1400 de angajaţi ai fabricii Nokia care se vor înscrie în programul de reintegrare profesională vor primi bani de haine, tuns, bărbierit, transport, cazare şi masă astfel încât sp fei cât mai prezentabili în cadrul viitoarelor interviuri pentru angajare", a declarat pentru Mediafax, Daniel Don.

Două milioane de euro vor reveni direct şomerilor de la Nokia pentru diverse alocaţii , cum e şi cea pentru interviu şi ar fi vorba de circa 1000 de euro în total per şomer.

Alte trei milioane de euro vor fi alocate pentru cursuri de recalificare a şomerilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite