Percheziţii la Cluj într-un dosar DIICOT privind fraudele bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT cercetează 65 de prsoane care au obţinut în mod fraudulos credite de la uniăţi bancare de pe raza judeţului Braşov, marţi dimineaţa fiind realizate în acest caz 36 de percheziţii în Braşov, Cluj, Hunedoara şi Neamţ.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 65 de persoane, specializat în săvârşirea de fraude bancare. Potrivit DIICOT, în perioada 2010-2012, liderii grupului infracţional organizat, invinuiţii Holban Ioan, Chiriac Nicoleta, Andries Ursu Anca Maria, împreună cu alţi membri ai grupării, au solicitat şi obţinut, în mod fraudulos, credite de la unităţi bancare şi instituţii de credit de pe raza judeţului Braşov . Creditele au fost obţinute prin prezentarea de documente false - adeverinte de salariu, fise fiscale, contracte individuale de muncă, cărtţ de muncă, garanţii fictive sau supraevaluate.

Prejudiciu de 500.000 de euro
Valoarea prejudiciului este estimată la aproximativ 500.000 de euro.Marţi, procurorii DIICOT au efectuat un numar de 36 percheziţii domiciliare, precum şi la sediile unor societati comerciale din judetele Braşov, Cluj, Hunedoara şi Neamţ. La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov vor fi aduse 65 de persoane in vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse masurile legale. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul BCCO Bucureşti, BCCO Cluj, SCCO Deva şi SCCO Neamţ.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite